L1060300

En kold februar aften havde PF auto ved Bjarnes mellemkomst slået garageportene op for vores medlemmer.

PF auto er en forening for Ingeniørstuderende og Ingeniører, og da det er et meget travlt værksted på DTU’s område havde vi sat deltagerbegrænsning på 20 mand til dette arrangement. Det betød desværre, at vi måtte afvise nogle, men Bjarne har tilbudt, at når han er kommet længere med renoveringen så kan vi måske få lov at komme på besøg igen.

Den komplette PI-motor, som vores aften handlede om har rejst godt rundt I Europa på en palle! Den stammer fra en totalskadet TR5 fra England og var blevet solgt til en mand i Portugal. Han havde dog aldrig fået den indbygget i sin bil efter adskillige år og da han i mellemtiden havde solgt bilen kom motoren efter den omvej til Danmark, hvor Bjarne nu vil tage sig kærligt af den.

På mødet fik vi gennemgået en hel række ting man skal være opmærksom på med motorrenovering og Bjarne fortalte blandt andet om forskellen på de tidlige US og tidlige PI topstykker.

Lars Skotte havde forberedt en oversigt for de forskellige ændringer der skete med PI og karburator motorerne fra 68 til produktionen stoppede i  76, det er ikke så få ændringer og det er vigtigt at man får fat i de rigtige dele, hvis man går i gang med en renovering.

Specielt blev det også diskuteret at vores bilers værdi er afhængig af om det er en ægte PI eller en ombygger. Der er således stor forskel på værdien af en TR250 og værdien af en TR5 selvom de på mange måder er helt ens. Men da TR5 blev bygget i et meget lille antal er det udbud og efterspørgsel der sætter prisen. Det er derfor fristende at lave en "falsk" TR5 ud af en TR250 ved at ombygge motoren til PI eller f.eks montere en PI motor fra en Saloon. Det bliver dog aldrig en "ægte TR5" af en sådan ombygning selvom en sælger gerne vil have TR5 pris for den. Så specielt omkring TR5 er vigtigt at alliere sig med nogen som har forstand på at se de små forskelle der skiller den ægte vare fra den falske.

Snakken gik livligt og de medbragte stempler, krumtap, og diverse pakninger og dele blev studeret ingående.

Det bliver spændende at se motoren i drift når Bjarne en gang når så langt med den.

Tak til PF-Auto for at lægge hus til.

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 months ago

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Dyna Dyna
... See MoreSee Less

3 months ago

Årets generalforsamling d 21. April 2024 vel besøgt og vel afsluttet ... See MoreSee Less

Årets generalforsamling d 21. April 2024 vel besøgt og vel afsluttetImage attachment
3 months ago

Så er det på søndag den 21. april kl. 10 at der er generalforsamling i TR-Register Danmark.

Som nævnt i indkaldelsen afholdes generalforsamlingen, som sidste år, i Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse.

Vi glæder os til at se dig 😊

Mange hilsner Bestyrelsen
... See MoreSee Less

Så er det på søndag den 21. april kl. 10 at der er generalforsamling i TR-Register Danmark. 

Som nævnt i indkaldelsen afholdes generalforsamlingen, som sidste år, i Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse. 

Vi glæder os til at se dig 😊

Mange hilsner Bestyrelsen
3 months ago

Så er der sæsonstart på Cars & Coffee på Torvet i Hillerød - temperaturen siger 🥶 ... See MoreSee Less

Så er der sæsonstart på Cars & Coffee på Torvet i Hillerød - temperaturen siger 🥶
3 months ago

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳 ... See MoreSee Less

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳
3 months ago

Sidste nyt fra England ... See MoreSee Less

Sidste nyt fra England