l1070088Som en foreløbig rosin i pølseenden på det sande eldorado af skønne forårs- og forsommer klubarrangementer, gik TR-Register-turen Søndag den 16. Juni til Holmen, hvor vi besøgte flådens tidligere stolthed nemlig det smukke skib fregatten Peder Skram.

Rundvisningen var en særdeles esklusiv tur, idet den var tilrettelagt udenfor normal åbningstid alene for TR-Register medlemmer med ledsagere, samt i en udvidet udgave pga. at en vis tidlige kommandørkaptajn var blandt deltagerne – som i øvrigt var tovholderen for turen.

Og ja – vi var i sandhed på Skottens hjemmebane, underligt nok manglede der såmænd kun den sædvanlige piben for kaptajnen, da Skotten hastigt entrede skuden efterfulgt af os elendige landkrabber.

To af landkrabberne var oven i købet så vandforskrækket på selve dagen, at de sparede deres TR-darlings for vejrgudernes frådende vrede, og derfor ankom i ”civile” vandtætte biler.

Deltagerne var:

Bob og Theresa TR4
Peter og Margit TR5
Lars og Annette TR5
Johannes TR6
Hans Henrik Mazda?
Mogens Audi?

Det blev en rundvisning nede fra det dybeste motorrum til den øverste kommandobro, med rigtig mange gode kig ind i små lukaf´er, som stort set ingen havde set siden skibet blev museum i 2004 – måske heller ikke i skibets tjenestetid. Undervejs fik vores kyndige personlige guide Poul-Erik fortalt rigtig mange understatement-krydrede sø-historier fra det virkelige liv, og Skottens viste sig også ualmindelig leveringsdygtig i forklarende backstage-historier om det nuancerede marineliv. Opmærksomheden blandt tilhørerne steg f.eks. til hidtil uanede højder, da historien om ”Hovsa-Olsens” fejlafskudte tragiske missilaffyring tilbage i 1982 mod det intetanende søvnige Lumsås nøje blev gennemgået i detajler.

Annette og Margit blev efterhånden lidt trætte af al den teknik-snak, og foreslog lidt action med et par kanonskud eller en sejltur op og ned havneløbet med den gamle dame. Her sagde Poul-Erik stop og løftede advarende en finger, hvorefter damerne skyndsomst stak piberne respektfuldt t ind.

Den nærliggende ubåd Sælen fik vi også besøgt – her måtte vi dog tage til takke med et udendørs kig, krydret med Skottens store viden om netop denne bådtype.

Efter rundvisningen gik det rask af sted gennem bygerne med soft-toppene godt spændt på bilerne til Lynetten, hvor frokosten med behørige våde drikkevarer blev serveret.

En tak herfra til Skotten for et super arrangement, og som i øvrigt holder åbent hus i sit altid spændende TR-værksted med efterfølgende grillaften den 27. Juli 2013, sikkert ledsaget af endnu flere gode historier – se meget mere på TR-Register.dk under ”Aktiviteter”.

Ses vi?

Med stor klubhilsen og ønsket om en dejlig sommer til alle!

Johannes

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: No posts available for this Facebook ID