l1070088Som en foreløbig rosin i pølseenden på det sande eldorado af skønne forårs- og forsommer klubarrangementer, gik TR-Register-turen Søndag den 16. Juni til Holmen, hvor vi besøgte flådens tidligere stolthed nemlig det smukke skib fregatten Peder Skram.

Rundvisningen var en særdeles esklusiv tur, idet den var tilrettelagt udenfor normal åbningstid alene for TR-Register medlemmer med ledsagere, samt i en udvidet udgave pga. at en vis tidlige kommandørkaptajn var blandt deltagerne – som i øvrigt var tovholderen for turen.

Og ja – vi var i sandhed på Skottens hjemmebane, underligt nok manglede der såmænd kun den sædvanlige piben for kaptajnen, da Skotten hastigt entrede skuden efterfulgt af os elendige landkrabber.

To af landkrabberne var oven i købet så vandforskrækket på selve dagen, at de sparede deres TR-darlings for vejrgudernes frådende vrede, og derfor ankom i ”civile” vandtætte biler.

Deltagerne var:

Bob og Theresa TR4
Peter og Margit TR5
Lars og Annette TR5
Johannes TR6
Hans Henrik Mazda?
Mogens Audi?

Det blev en rundvisning nede fra det dybeste motorrum til den øverste kommandobro, med rigtig mange gode kig ind i små lukaf´er, som stort set ingen havde set siden skibet blev museum i 2004 – måske heller ikke i skibets tjenestetid. Undervejs fik vores kyndige personlige guide Poul-Erik fortalt rigtig mange understatement-krydrede sø-historier fra det virkelige liv, og Skottens viste sig også ualmindelig leveringsdygtig i forklarende backstage-historier om det nuancerede marineliv. Opmærksomheden blandt tilhørerne steg f.eks. til hidtil uanede højder, da historien om ”Hovsa-Olsens” fejlafskudte tragiske missilaffyring tilbage i 1982 mod det intetanende søvnige Lumsås nøje blev gennemgået i detajler.

Annette og Margit blev efterhånden lidt trætte af al den teknik-snak, og foreslog lidt action med et par kanonskud eller en sejltur op og ned havneløbet med den gamle dame. Her sagde Poul-Erik stop og løftede advarende en finger, hvorefter damerne skyndsomst stak piberne respektfuldt t ind.

Den nærliggende ubåd Sælen fik vi også besøgt – her måtte vi dog tage til takke med et udendørs kig, krydret med Skottens store viden om netop denne bådtype.

Efter rundvisningen gik det rask af sted gennem bygerne med soft-toppene godt spændt på bilerne til Lynetten, hvor frokosten med behørige våde drikkevarer blev serveret.

En tak herfra til Skotten for et super arrangement, og som i øvrigt holder åbent hus i sit altid spændende TR-værksted med efterfølgende grillaften den 27. Juli 2013, sikkert ledsaget af endnu flere gode historier – se meget mere på TR-Register.dk under ”Aktiviteter”.

Ses vi?

Med stor klubhilsen og ønsket om en dejlig sommer til alle!

Johannes

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 months ago

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Dyna Dyna
... See MoreSee Less

3 months ago

Årets generalforsamling d 21. April 2024 vel besøgt og vel afsluttet ... See MoreSee Less

Årets generalforsamling d 21. April 2024 vel besøgt og vel afsluttetImage attachment
3 months ago

Så er det på søndag den 21. april kl. 10 at der er generalforsamling i TR-Register Danmark.

Som nævnt i indkaldelsen afholdes generalforsamlingen, som sidste år, i Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse.

Vi glæder os til at se dig 😊

Mange hilsner Bestyrelsen
... See MoreSee Less

Så er det på søndag den 21. april kl. 10 at der er generalforsamling i TR-Register Danmark. 

Som nævnt i indkaldelsen afholdes generalforsamlingen, som sidste år, i Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse. 

Vi glæder os til at se dig 😊

Mange hilsner Bestyrelsen
3 months ago

Så er der sæsonstart på Cars & Coffee på Torvet i Hillerød - temperaturen siger 🥶 ... See MoreSee Less

Så er der sæsonstart på Cars & Coffee på Torvet i Hillerød - temperaturen siger 🥶
3 months ago

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳 ... See MoreSee Less

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳
3 months ago

Sidste nyt fra England ... See MoreSee Less

Sidste nyt fra England