Vores nye jyllandskoordinator Birgit havde taget initiativ til et besøg hos Strøjer Samlingen lørdag d. 30. august.
P1040265

Initiativet blev værdsat af medlemmerne. 16 biler og 27 personer stod på tilmeldingslisten.

Desværre var vejret ikke med os. Netop lørdag lovede DMI for første gang i lange tider regn, - masser af regn, så en del af deltagerne lod Triumph´en blive i garagen, og tog turen til Assens i familiebilen. Dog var der 5 TR biler på parkeringspladsen, da alle var ankommet.

P1040264

Strøjer Samlingen er etableret af Jørgen Strøjer og hans far. Jørgen ejer teglværket af samme navn. Samlingen af biler har til huse i en særlig bygning, der ligger lige ved siden af teglværket, og som man kan fornemme af billederne har en helt særlig arkitektur, som i sig selv er spændende.

Vi blev vist rundt blandt klenodierne af Jørgen Strøjer selv og en af hans medarbejdere, - begge to meget vidende og inspirerende at lytte til. Ikke mindst Jørgen Strøjer er en bramfri og munter fyr, som bestemt ikke var kedelig at høre på.

P1040287

Som det kan ses af billederne, så var påklædningen ikke helt tilfældig hos alle. Peter A. havde taget den helt rigtige trøje på til anledningen.

P1040276

Dagen bød også på en rundtur på selve teglværket. Værket er fuldt automatiseret, så de millionvis af mursten, der årligt produceres på stedet, bliver fremstillet fuldautomatisk fra det rå ler ankommer til den færdige sten forlader bygningen på en palle. Et par enkelte tal: ovnen er 130 m lang og det tager en sten 24 timer at blive brændt fra den kommer ind i ovnen til den afkølet dukker op i den anden ende. Temperaturen når på sit højeste op på 1.067 grader, og ovnen kører i døgndrift. Da ovnen senest blev slukket for servicering, havde den brændt mursten uafbrudt i 4 år. God gået!

Rundvisningen fik vi sammen med et andet selskab (teglværkets leverandør af automatik), der var på besøg samme dag. Til ære for dem havde Jørgen Strøjer inviteret en "akrobat på motorcykel" til at give en opvisning. Meget imponerende, men nok et par grader udenfor den gældende politivedtægt på Assens kanten. Se selv på billederne!

P1040297
Det blev en lang dag for ikke mindst de sjællandske deltagere. Efter 3-4 timer blandt biler og mursten gik det hjemad igen, hvor nogle af medlemmerne valgte at tage landevejene over Fyn i nogle meget smukke omgivelser. Dog stadig med lidt regn.

/Klaus

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 months ago

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Dyna Dyna
... See MoreSee Less

3 months ago

Årets generalforsamling d 21. April 2024 vel besøgt og vel afsluttet ... See MoreSee Less

Årets generalforsamling d 21. April 2024 vel besøgt og vel afsluttetImage attachment
3 months ago

Så er det på søndag den 21. april kl. 10 at der er generalforsamling i TR-Register Danmark.

Som nævnt i indkaldelsen afholdes generalforsamlingen, som sidste år, i Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse.

Vi glæder os til at se dig 😊

Mange hilsner Bestyrelsen
... See MoreSee Less

Så er det på søndag den 21. april kl. 10 at der er generalforsamling i TR-Register Danmark. 

Som nævnt i indkaldelsen afholdes generalforsamlingen, som sidste år, i Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse. 

Vi glæder os til at se dig 😊

Mange hilsner Bestyrelsen
3 months ago

Så er der sæsonstart på Cars & Coffee på Torvet i Hillerød - temperaturen siger 🥶 ... See MoreSee Less

Så er der sæsonstart på Cars & Coffee på Torvet i Hillerød - temperaturen siger 🥶
3 months ago

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳 ... See MoreSee Less

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳
3 months ago

Sidste nyt fra England ... See MoreSee Less

Sidste nyt fra England