P1040481

Jane og Povl skriver følgende:

Fredag den 24.6. om eftermiddagen ankom 12 biler til et solbeskinnet Haraldskær. Flere havde valgt at køre i samlet flok over Fyn. Der var dækspark og snak omkring bilerne, samt eftermiddagskaffe og en kold øl.
Vi fik en dejlig 2 rettes menu og derefter var der kaffe, som blev indtaget udendørs.

Lørdag den 25.6. ankom 8 biler og den sidste stødte til ved Bindeballe købmandsgård. Vi så i alt 21 biler.

Dagen startede kl. 9.00 med velkomst af formand Lars Nygaard og briefing ved Birgit Byskov og Tage Ander-sen. Vi havde i forvejen fået udleveret en pose med diverse materiale, bl.a. et vognnummer, som skulle monteres inden afgang. Det viste sig, at der skulle løses diverse opgaver på turen.

P1040499

Kl. 9.45 startede 20 biler afsted på første etape, som gik til Ravningbroen. To af fire opgaver skulle løses her. Den første opgave bestod i, at man skulle finde ud af, hvor mange TR6 der kunne stå kofanger mod kofanger på Ravningbroens oprindelige længde. Det gav meget hovedbrud.
Den næste opgave var, at der skulle køres frem til en skydeskive, der lå på jorden. Det gjaldt om, at komme så tæt på centrum som muligt. Det viste sig, at det ikke var så let, som mændene troede. Kun tre biler ramte cirklen.

????????????????

Kl. ca. 11.00 var der afgang til anden etape. Det var et besøg i Bindeballe Købmandsgård, som både drives som købmandshandel og museum. Det er et interessant museum, som vakte minder frem fra en svunden tid.

Vi skulle her løse den tredje opgave. Den bestod i, at vi fik udleveret 6 skabeloner af huse/tårn, som svarede til de huse/tårn, der er på et by skilt. Så skulle vi lægge dem i den rigtige orden, som er på byskiltet. Det var bare ikke så nemt, man kører forbi sådan et skilt næsten dagligt, men lægger som regel ikke mærke til skiltet, viste det sig.

P1040516
Efter denne sjove opgave, fik vi dejlige store sandwich, inden vi skulle ud på næste køretur.

Vi havde kørt ca. 1 km. så kom regnen desværre og alle fik slået kalechen op. Vores næste stop var Egtvedpigens grav. Regnen silede ned, så det var svært at komme ud af bilerne. Vi havde fået kaffe med fra Bindeballe købmandsgård, som skulle drikkes i Tørskind Grusgrav, men det så ikke ud til at ville holde tørt, så det blev besluttet, at drikke kaffen ved Egtvedpigens grav og museum.

IMG_1164

Det var dejligt, at vi alle kunne stå i tørvejr og nyde kaffen. Da vi skulle køre, var der en bil, der ikke ville starte. Det var lidt surt i det regnvejr, men hjælperne trodsede regnen og bilen kom i gang.

Vi satte nu alle kursen mod Tørskind Grusgrav. Bilen gik desværre i stå igen og så var vi nogle stykker, der blev tabt af gruppen. Heldigvis fik backinggruppen løst problemet og med hjælp fra det udførlige etapekort, vi havde fået udleveret, fandt vi frem til grusgraven. Vi holdt en pause her og vejret klarede heldigvis op, så kalechen kom ned igen.

????????????????????????????????????

Nu gik turen hjemad til Haraldskær. Desværre blev sidste del at gruppen tabt en gang mere. Det er jo sådan, at når man kører i en kortege, er det vigtigt altid at kunne se den bagvedkørende. Kan man ikke det, skal man holde tilbage, når man svinger. Igen måtte vi ty til materialet og kom tilbage til Haraldskær i hver sin retning.
Nu skulle den sidste opgave løses på gårdspladsen. Her er der en ”rundkørsel”. Opgaven gik ud på, at man på samme tid kørte en omgang rundt forlæns og baglæns.

Så var det tid til lidt afslapning med hvad dertil hørte, inden vi skulle gøre os klar til festaftenen.

Kl. 18 skulle vi mødes i ”Riddersalen” til vinsmagning. TR-Register var vært ved dette arrangement. Vi smagte på 3 forskellige hvidvine og en vinkyndig fra Haraldskær fortalte om de forskellige vine.
Kl. 19 var der festmiddag med to retter mad, præmieuddeling og kaffe. Under middagen var der en overraskelse i form af en sanger, der kom og underholdt sammen med sin pianist.

Der var præmieuddeling sponsoreret af Classic Car og vinderne var Lars Nygaard, Claus Blaksted og Gunnar Hansen.

Der var også en gave til arrangørerne med stor tak for det flotte og veltilrettelagte arrangement.

Søndag efter morgenmaden var det tid til udtjekning. Foran Haraldskær var der briefing om dagens etape.

Kl. 9.30 var det tid til afgang af søndagens etape. Vi kørte til Jelling og undervejs passerede vi Hopballe Mølle. Det gik i langsomt tempo over brostenene ved Hopballe Mølle, hvor der var flere gæster, der nød synet af vores flotte biler.

Vi parkerede ved kirken i Jelling og så kunne vi gøre hvad vi ville, til vi skulle køre igen. Der er et museum i Jelling, der hedder Kongernes Jelling. Her kan man få en livagtig gengivelse af vikingetiden i form af billeder og lyd.

Efter en god tid til at studere diverse, samles vi igen og turen gik videre til Haugehus Gods. Vi skulle spise frokost her, men vi var i god tid, så vi kunne fordrive ventetiden i de tilhørende bygninger, hvor der var masser af kræmmere og loppesalg.

Vi sluttede af med frokost, som bestod af 3 stk. smørrebrød. Det var nu tid til at sige farvel og tak for denne gang.

P1040537

Vi kørte hjem i små grupper, nogen skulle ikke så langt og andre skulle over broen til Sjælland.

/Jane og Povl

 

Birgit, Tage og Klaus skriver:

Årets store begivenhed nemlig klubbens første årstræf blev afholdt i weekenden d. 25. - 26. juni på Haraldskær ved Vejle. Vi var 21 biler og 39 deltagere, og humøret og stemningen var fin lige fra starten. Der blev knyttet mange nye forbindelser og bekendtskaber undervejs, - lige netop hvad et årstræf er til for.
Træffet startede lørdag morgen kl. 9.00, hvor formanden Lars Nyegaard bød alle deltagerne velkommen på trappen foran hotellet, og så gik det ellers ud i den flotte natur i Vejle ådal. Der er smukt, mange sving og mange bakker. Fint TR-terræn. Solen skinnede og enkelte skyer drev hen over himlen.

Det blev de imidlertid ikke ved med. De samlede sig til en sammenhængende grå masse i løbet af formiddagen, og da vi forlod Bindeballe Købmandsgaard efter indtagelse af frokost, brød det løs. Kalecherne kom op og viskerne tændt, og så høvlede det ellers ned i en lille times tid. Tourleader Tage satte kursen mod egtvedpigens grav. Her har Nationalmuseet været så venlig, at opføre en træbygning, som lige kunne rumme 39 våde træf-deltagere. Her blev den medbragte kaffe og kage-symfoni indtaget, mens regnen drev forbi. Ret hyggeligt trods alt.

Undervejs blev der også løst fire opgaver. Det var vi ikke alle lige gode til, men der var masser af latter og friske bemærkninger.

Sidst på eftermiddagen landede vi igen ved hotellet, og gjorde klar til aftenens "galla-middag". Som en start smagte vi på tre forskellige hvidvine. Der blev snakket og grinet, så man dårligt kunne høre sig selv. Dejligt!

Efter middagen blev der uddelt præmier sponsoreret af Classic Car.

P1040479

Førstepræmien gik til Kirsten og Gunner Damman Hansen. De trængte også til en opmuntring. TR6´eren havde tabt kølevand under en del af turen, så det havde været en lidt stresset dag.

Herefter underholdt operasanger Jens Chr. Wandt med danske sange og viser. Meget stemningsfuldt.

Hvornår de sidste deltagere gik i seng, vides ikke, men næste morgen var alle klar ved trappen kl. 9.15. Igen kørte vi ud i det smukke landskab for at ende ved Kongernes Jelling. Efter et stop her kørte vi de få km til Haugehus Gods, hvor der blev set på antikviteter og loppefund samt indtaget frokost.

Som afslutning på årstræffet takkede formanden for det flotte fremmøde, og alle vendte næserne hjemad, - en stor TR-oplevelse rigere.

DSC_0714

Tage, Birgit og Klaus

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 months ago

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Dyna Dyna
... See MoreSee Less

3 months ago

Årets generalforsamling d 21. April 2024 vel besøgt og vel afsluttet ... See MoreSee Less

Årets generalforsamling d 21. April 2024 vel besøgt og vel afsluttetImage attachment
3 months ago

Så er det på søndag den 21. april kl. 10 at der er generalforsamling i TR-Register Danmark.

Som nævnt i indkaldelsen afholdes generalforsamlingen, som sidste år, i Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse.

Vi glæder os til at se dig 😊

Mange hilsner Bestyrelsen
... See MoreSee Less

Så er det på søndag den 21. april kl. 10 at der er generalforsamling i TR-Register Danmark. 

Som nævnt i indkaldelsen afholdes generalforsamlingen, som sidste år, i Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse. 

Vi glæder os til at se dig 😊

Mange hilsner Bestyrelsen
3 months ago

Så er der sæsonstart på Cars & Coffee på Torvet i Hillerød - temperaturen siger 🥶 ... See MoreSee Less

Så er der sæsonstart på Cars & Coffee på Torvet i Hillerød - temperaturen siger 🥶
3 months ago

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳 ... See MoreSee Less

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳
3 months ago

Sidste nyt fra England ... See MoreSee Less

Sidste nyt fra England