l1050021Den 24 april 2012 slog Bo Kjær alias Veteransmeden dørene op for et Garagemøde.

Bo har mange års erfaring med pladearbejde i både stål og aluminium. Det seneste projekt Bo arbejder med er en Austin Healey 3000 som stod med nyrenoveret bund og chassisramme. Flere af pladerne på en Austin Healey er lavet af aluminium og vi fik syn for sagen med galvanisk tæring som opstår når Aluminum er boltet på stål og der så kommer noget vand...Et spændende projekt som bliver fantastisk flot når det en gang er færdigt.

Vi fik også kigget godt på en TR6 PI som havde fået renoveret broerne i chassiet der hvor differentialet sidder fast. Billedet viser den del der blev fjernet fra bilen. Man kan måske se det krater, hvor den ene af differentialet's bøsninger burde være svejset på.

l1050016

Broen er en hårdt belastet del af chassiset som tager hele momentet fra motoren når kræfterne skal overføres til baghjulene. Derfor er det desværre normalt at bøsningerne og boltene som holder differentialet på chassiset går løs på et tidspunkt, hvorfor det skal udbedres.

Det normale er, at man løfter hele karossen af og skifter de defekte dele af oppefra, hvor det er til at komme til. Det er nu for nemt mener Bo så hvorfor ikke lave det hele nedefra....Samtidig så er delene ikke til at skaffe så Bo havde, som den kunstner han vitterlig er, bukket, formet og på anden måde tilvirket en helt ny bro som for de fleste så ud fuldstændig som var den original..Bortset fra at Bo lige havde forstærket den de steder hvor den normalt går i stykker...

Bo viste os også hvordan en pladesmed arbejder med metallet og demonstrerede de maskiner som blandt andet kan lave en hel inderskærm, bukke en kant rundt samtidig med at den er krum med videre.

På nogle få minutter kan Bo forme næsten alle de former en bil består af. Med nogle relativt simple men velvalgte maskinger, og en masse erfaring om hvordan man skal arbejde med metallerne opstår de særeste former ud af en flad plade.

Vi fik også set at et autogen (gas og ilt) anlæg kan bruge til at tænde en gasgrill med så Peter A. kunne få varme til de rigtigt gode pølser, der blev vendt flittigt på grillen. Vi var flere der gik to gange.

Tak til Bo for en spændende aften.

Bo kan kontaktes på Telefon  4045 8882

2 år siden

Så er det i denne weekend at det berømte Kas Kastner Cup (opkaldt efter den nu afdøde Triumph Racing ikon, Kas Kastner) køres i Portland USA - er du til Race med Triumph så er det her det sker 👌😎🏎 ... Se mereSe mindre
Se på facebook

2 år siden

Meine Lieblings-Rennstrecke, der Nürburgring. Foto von einer GLP. Meine erste Veranstaltung, war auf dem Nürburgring, bei einer GLP, mit einem Steyer-Puch, 1965. ... Se mereSe mindre
Se på facebook

2 år siden

This is an appeal to anyone in Aarhus area who can maybe help me with my engine. I have rebuilt carbs and also did a top end rebuild, I have simply got something wrong, the RPM on my TR6 is too high (1400 snd increases when hot) meaning no town driving as I risk overheating. I have exhausted my limit of knowledge and need help, I guess on timing and fuel (its a carb version with 175s) , so please see this as a call for help to anyone who can recommend some help or can help in the Aarhus area. My recent planned road trip to Germany I had to cancel and want some summer driving. Richard ... Se mereSe mindre
Se på facebook