20150823_145909_001

Bodil og jeg havde lejet et hus i Svaneke på Bornholm i slutningen af august. Nu skulle TR´en med på en rigtig ferietur. Inden afgangen tog jeg kontakt vores medlem Mogens Pihl i Snogebæk, og spurgte, om han gav en kop kaffe, hvis vi kom forbi i løbet af ugen. Et par dage inden afgang mod Ystad, kom der en mail fra Mogens. "På søndag er der en veterantur, der starter fra Gudhjem havn. I er velkomne til at deltage, hvis I har lyst". Mogens kunne ikke selv deltage, da hans nyligt anskaffede TR4 er under klargøring hjemme i garagen i Snogebæk.

20150825_170455_001

Bodil og jeg kørte til Gudhjem søndag. Inden vi så os om, var der 20 veteraner samlet på kajen. Alle medlemmer af Bornholms Motor Veteraner. 5 af bilerne var Triumpher´er. Vi var blevet annonceret af Mogens, så alle kom og hilste på og bød os velkomne, - og så beundrede de vores bil, så vi følte os særdeles velkomne. Efter en kort introduktion fra turlederen, forlod vi Gudhjem havn, og cruisede ud i den bornholmske natur.

Med på turen var også Warny Delgren og hans kone. De har som pensionister specialiseret sig i at billeddokumentere begivenheder på Bornholm, så de optog en 14 min. lang video af køreturen. Vil du se veteranbiler på Bornholm, så klik her:

Tur fra Gudhjem

Undervejs besøgte vi en af de lokale bil-entusiaster. Han havde bl.a. fundet resterne (og jeg mener resterne) af en Morgan fra 1934. Planen var at genopbygge bilen, meeeeen - mon ikke det er et 100-års projekt. Døm selv efter billede.

20150823_141930_001[1]

Senere på ugen besøgte vi så Mogens og hans kone i Snogebæk. Der var som lovet kaffe på kanden, men der var også hjemmebag og en formidabel tærte, hjemmelavet selvfølgelig. Mogens har i sin fortid været ansat i bl.a. DOMI, så der var en del røverhistorier om de engelske bilers fortid, vi lige skulle have genopfrisket, så snakken gik livligt.
Inden afgang var vi selvfølgelig ude og sparke til dækkene på den nye anskaffelse. Mogens har før haft en TR6, men har nu kastet sig over renovering af en TR4. På billederne kan I se, hvad projektet går ud på, og bemærk særligt nærbilledet af et originalt askebæger, som er blevet til overs, og som derfor er til salg, hvis nogen lige står og mangler sådan et!
Resten af ugen kørte vi Bornholm tynd. Det kan kun anbefales, at tage TR´en med på ferie til Bornholm.

Klaus

Share →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.