Endelig oprandt dagen for årets TR-pinsetur til gode gamle Eckernförde. Bilen var pakket og kaffen brygget og ikke mindst GPS´en på plads. Vi mødtes alle som vanligt i Karlslunde ved Shell-tanken tidligt fredag morgen. 4 nypudsede fuldblods TR-biler der nærmest skinnede om kap stillede op til afgang. Bob og Teresa, Michael, Johnny og Ib, Johannes og undertegnede. Alle var vi klar til et godt drive ned over Sjælland, og over broen til Fyn for at nå overfarten fra Bøjden. Vejret var fantastisk og en lækker frokost på Benniksgaard trak gevaldigt i alle.

Men traditionen tro startede Johannes ud med kun at køre på 5 cylindre, da vi nåede Ringsted. ”Det er dysen igen. Det plejer det at være på Pinseturen.”. . Men nej! Det var det ikke, og nærmeste disponible TR-Professor på vejen - ”TR –Nord” ville kunne klare denne udfordring en sen fredag eftermiddag. De skulle lukke 13:30 så Johannes og Co-pilot meldte fra til færgetur og frokost og satte i stedet GPS´en på Hemdingen – tværs over Fyn og ned gennem Jylland – retning Hamborg. Vi ville kunne være der 5 minutter inden lukketid - og de ventede os.

DSC_7405

Turen over Fyn og færgeturen, har jeg ladet mig fortælle, var smuk og ”kølende” som den plejede. Vejret blev kun bedre og bedre, så frokostholdet nød en perfekt platte i golfklubben på terrassen med den skønne udsigt. Bob og Teresa fik taget kæreste-billedet på Monet broen. Alt var lutter idyl! Telefonisk fik vi besked om at traktementet havde været til ug +, og vi var savnede. Dér sad vi en i en stillestående kø på motorvejen mod Neumünster med knap 1 liter benzin i tanken.!! Havde endnu ikke fået noget at spise. Men nu kørte vi pludselig på alle 6´serens gode 6 cylindre, uden den ubehagelige 4-taktlyd – skruen var atter i vandet.

DSC_7465

Vi ankom alle i god form til Stadthotel Eckernförde. Vejstøvet skulle nu skyldes væk med en stor velskænket iskold øl ”von fass” på havnekajen. Byen stod på den anden ende. Der var budt op sildefest så boder, pariserhjul, øltelte og musikken var på plads. Vi skulle bare falde ind.

DSC_7416

Lørdagens tur, min ynglings tur, ”Kâse, Küste und Kanal”, dog uden Käse, denne gang blev berammet til afgang kl. 13:00. Vi havde så tid til en tur op gennem byens gågade. Hvide asparges, æbler og grøntsager var til salg hos gadehandlerne. Rober og sjove ting og sager hang i gadebilledet.. Der var gang i torvet omkring rådhuset og en ældre musikant spillede Mark Knofler, som havde han været med ham på tour. Vi koner fik gevaldigt svinget dankortet og var tilfredse - og klar til afgang kl. 13:00.

DSC_7480

Turen - 94 km, kørte gennem det ene smukke landskab efter det andet - som at køre durk ind igennem et uendeligt Guldaldermaleri. Autentisk krydret med fuglekvidder ovenfra, fliseveje , smukke gamle gårde og ikke mindst sejllads over Nordsø Kanalen. Og det 2 gange. Man kører hen til færgen – venter – kører om bord – og så videre. Det er bare en del af landevejen, som man ikke selv kører!. Hyggeligt med stop undervejs. Tid til snak og fryd over at bilerne bare kørte perfekt. Lyden uforglemmelig.. Eftermiddagskaffen blev indtaget på den lille hyggelige Café Zeit. Kagebordet fejlede intet. Det gjorde imidlertid Michaels bremselys. Det virkede bare ikke længere. Johnny havde pludselig det samme problem, men fik det lavet, Michaels derimod stod ikke til at fixe. Så alternative løsninger kom i brug. På vejen tilbage blev vi ramt af en enkelt skylle. ”Kludene” kom hurtigt på. Skyllen var rimelig kraftig, men det var også til gengæld den eneste, som vi fik på hele turen. Alle var vi godt mætte og trætte da vi atter kørte ned ad rampen til den trygge parkeringskælder under hotellet.

Middagen blev indtaget på havnefronten. Nogen fik gedigen Bratwurst og skummende fadøl andre kastede sig over årstidens fantastiske hvide asparges i Rådhuskælderen. En skøn dag som vi afsluttede med en tur i Pariserhjulet. Ib han lokkede, og pludselig befandt vi os i mere end 50 meters højde med udsigt over hele byen. Kan anbefales. Tak for det Ib.

DSC_7499

Johannes havde foreslået en ny tur til Friedrichstadt om søndagen. 128 km. Alle var med på ideen og afsted kom vi da - til sidst. Først skulle vi dog lige igennem en lille seance med Bobs startermotor – undervejs blev vi yderligere vidne til Bobs mange eder og kraftfulde forbandelser samt trusler om at købe den første Mazda MX5, som han fik øje på. Han fornægtede dog senere til alles lettelse dette frygtindgydende udsagn.

Vi kørte stik vest og kom nu gennem landskaber, vi ikke troede fandtes. Marsk og enge. Landsbyer på stribe. Pludselig kom vi til en lille landsby hvor den gamle mølle kørte rundt i vinden og storkene fløj omkring os. Alle i byen, med respekt for sig selv havde en storkepæl i haven og reden fuld. Fuglelivet var mangfoldigt. Langs mange af de snørklede veje hang også store rovfugle på jagt efter dagens måltid. Ørne, falke og musvåger. Et meget autentisk landskab.

DSC_7490

Turen var lang og smuk og efterhånden var flere af os noget brødflove. Så glade var vi da vi i det fjerne kunne ane Friedrichstadt. En gammel handelsby fra 1621. En by med stort hollandsk islæt. Vi parkerede bilerne og vendte vores næser mod bymidten. Nu skulle vi have stillet vores sult. Til det lille torv, hvor hollandsk inspirerede huse dannede rundkreds om hyggelige cafeer og restauranter, antikvitetsbutikker og den traditionelle Bierstube. En fin lille by som bestemt var værd at besøge.

Nu var det retur til Eckernförde. Vi landede sent men opstemte efter de mange oplevelser og indtryk og ikke mindst glæden over de skønne biler. Endnu en var de gledet gennem de skiftende landskaber til stor glæde for os alle og dem vi mødte på vores vej.

Sidste aften. Der var stadig fest på kajen, så vi fandt vores stambord og fik fyldt op. Snakken gik og tiden gik med. Ib fik legetøj til Filippa af nabobordet. Det hele kulminerede med et ”kæmpe” sildefestivals festfyrværkeri ud over vandet. Den friske luft og den forrige aftens udskejelser sad i kroppen, og vi vendte tilbage til hotellet.

Pinsen var ved at være slut og vi skulle tilbage til København. Kl. 11:00 var det afgang og turen gik langs kysten gennem Flensborg og videre op nordpå. Johannes havde forberedt en tur gennem det sydfynske, mens andre gerne ville direkte hjem. Så vi dyttede farvel og vinkede tak for en fantastisk tur ved Taulov – den gammel Lillebæltsbro. Det havde været en skøn tur uden nedbrud andet end et bremselys som ikke virkede.

Men det blev ikke til tur i det syd-fynske. Gennem hele turen havde vi lagt mærke til en mærkelig raslen bag i bilen. Det tog bare voldsomt til lige ved Lillebæltsbroen. Det lød nærmest som dåser efter en bil med nygifte. Vejen hjem blev den lige vej til København. Senere fandt vi ud af at beslaget til støddæmperen på chassis-rammen i venstre side var gået, og at hele bagbroen dermed bogstaveligt talt ”hang og dinglede”. Øv! Men vi kom hjem!

Tak for dejligt samvær – tak til Johnny for at tage Ib med som co-pilot – håber ikke det er sidste gang at Ib får et sæde. Tak til Bob for at tage konen med. Tak til Michael for at du tog med. Tak til Johannes for alt GPS arbejdet. I sær tak til Teresa og undertegnede som formåede at holde humøret højt og støtte de brave gutter i deres lidenskab for de mange TR-hestekræfter. 

Vi tager gerne afsted igen. Eckernförde det er sagen – Eckernförde forever!!

Tekst og fotos: Marianne

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 months ago

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Dyna Dyna
... See MoreSee Less

3 months ago

Årets generalforsamling d 21. April 2024 vel besøgt og vel afsluttet ... See MoreSee Less

Årets generalforsamling d 21. April 2024 vel besøgt og vel afsluttetImage attachment
3 months ago

Så er det på søndag den 21. april kl. 10 at der er generalforsamling i TR-Register Danmark.

Som nævnt i indkaldelsen afholdes generalforsamlingen, som sidste år, i Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse.

Vi glæder os til at se dig 😊

Mange hilsner Bestyrelsen
... See MoreSee Less

Så er det på søndag den 21. april kl. 10 at der er generalforsamling i TR-Register Danmark. 

Som nævnt i indkaldelsen afholdes generalforsamlingen, som sidste år, i Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse. 

Vi glæder os til at se dig 😊

Mange hilsner Bestyrelsen
3 months ago

Så er der sæsonstart på Cars & Coffee på Torvet i Hillerød - temperaturen siger 🥶 ... See MoreSee Less

Så er der sæsonstart på Cars & Coffee på Torvet i Hillerød - temperaturen siger 🥶
3 months ago

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳 ... See MoreSee Less

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳
3 months ago

Sidste nyt fra England ... See MoreSee Less

Sidste nyt fra England