l1070943Søndag den 3. november blev der afholdt garagemøde hos Lars Skotte. Overskriften var "Blondie undressed" - måske for at lokke husarerne ind? Der var i hvert fald flot deltagelse. Vi var knap 20 TR-entusiaster. Undertitlen var dog "Rolling chassis", så det bragte forventningerne på plads.
Lars har fundet en TR5 PI som garagefund i Birkerød. Der har den stået urørt i årevis, hvilket billeder af fundet også beviste, - den så ikke godt ud. Men Lars er nu begyndt at restaurere fundet fra bunden af.

"Blondie" kommer vist nok af, at Lars´s kone allerede har besluttet, at bilen skal males hvid/creme, når man når der til.
Som det fremgår af billederne, så var Blondie´s understel ved at være smukt igen. Rammen var restaureret, der var kommet 4 hjul på, og motor og gearkasse var monteret.

Det er altid lærerigt af se en TR strippet for karosseri og aptering, så man kan se de ædlere dele, som man normalt skal ned og ligge på gulvet, for at få overblik over.
Undervejs blev der drøftet masser af teknik. Hvordan udskifter man rustne dele på en gammel ramme? Hvordan forstærker man bagbroen på en TR? Er de originale bagerste støddæmpere værd at genbruge, eller skal man hellere investere i et sæt moderne dæmpere og et par monteringsbeslag (Lars havde et brugt sæt liggende, men det blev dog ikke afsat på dagen)? Hvad skal man passe på, når man skifter hjullejer bag, og har du for nylig kontrolleret, om dine ophængsbeslag for de bagerste svingarme (IRS) er de rigtige? De skal have 1, 2, 3 eller 4 hak i oversiden, og monteres de rigtige steder, for at bagenden kan justeres korrekt op.

Sidst på arrangementet viste Peter film fra gamle dage om TR-biler. Rigtig interessant at se for entusiaster. Desværre var der så godt gang i snakken på det tidspunkt, at vi var flere, der ikke nåede at se med. Måske vi kan lokke Peter til at tage filmene med til det kommende gløgg-arrangement, så flere får en chance.

l1070971Lars trakterede undervejs med en kold fra kassen eller en Cola, alt efter ønske, og ved 5-tiden bevægede vi os ud i mørket, for at køre hjem, - Roald var arriveret i sin flot polerede TR6. Desværre regnede det, men det gav en del "street-credit".

KUR

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
4 weeks ago

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Dyna Dyna
... See MoreSee Less

4 weeks ago

Årets generalforsamling d 21. April 2024 vel besøgt og vel afsluttet ... See MoreSee Less

Årets generalforsamling d 21. April 2024 vel besøgt og vel afsluttetImage attachment
4 weeks ago

Så er det på søndag den 21. april kl. 10 at der er generalforsamling i TR-Register Danmark.

Som nævnt i indkaldelsen afholdes generalforsamlingen, som sidste år, i Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse.

Vi glæder os til at se dig 😊

Mange hilsner Bestyrelsen
... See MoreSee Less

Så er det på søndag den 21. april kl. 10 at der er generalforsamling i TR-Register Danmark. 

Som nævnt i indkaldelsen afholdes generalforsamlingen, som sidste år, i Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse. 

Vi glæder os til at se dig 😊

Mange hilsner Bestyrelsen
4 weeks ago

Så er der sæsonstart på Cars & Coffee på Torvet i Hillerød - temperaturen siger 🥶 ... See MoreSee Less

Så er der sæsonstart på Cars & Coffee på Torvet i Hillerød - temperaturen siger 🥶
1 month ago

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳 ... See MoreSee Less

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳
1 month ago

Sidste nyt fra England ... See MoreSee Less

Sidste nyt fra England