TR-Club.dk og TR-register.dk var på en skøn fællestur søndag d. 06. september 2020

At stå op tidligt en søndag morgen i september med udsigt til både sol, fællestur med TR-entusiaster fra 2 klubber, dejligt selskab, vinsmagning og lækre specialiteter på Stokkebye Vingård 8 km syd for Kerteminde kl. 10.00 og senere en fryd for øjet på Johannes Larsen museet i Kerteminde – ja så kan det kun blive en rigtig god søndag.

Vi kørte forventningsfulde mod Nyborg ad mortorvejen, og TR6´eren fik fuld gas på det lange stræk, så vi mødte frem godt vindblæste, men i højt humør over at vi endelig kunne mødes igen, og over at solen skinnede, så kalechen kunne blive nede.

Første stop var Stokkebye Vingård, hvor vi blev taget imod af Helle og Jacob Stokkebye, der driver Stokkebye Vingård, og selv er kørende i en TR4 – så vi var i kyndige hænder.

Stokkebye har 9.500 vinstokke og producerer hvidvine, mousserende vine og hedvine, og alle vinene produceres efter økologiske principper. Stokkebye leverer til nogle af landets førende gourmetrestauranter, som Falsled Kro, Lieffroy, Rudolf Mathis, Geranium og Hotel d’Angleterre, og man kunne tydeligt smage, at her er kvaliteten sat i højsædet. To vine har fået henholdsvis 85 og 87 point fra den amerikansk vinkritiker Robert Parker.

Vinene er alle opkaldt efter parrets børn – og hunden Frank – og særligt den mousserende vin Stella Mary og hedvinene Georg og Victor vandt vores hjerter.

Der blev indkøbt vine til alle bagagerum.

Der blev serveret specialiteter fra Hindsholmgrisen, og blinis direkte importeret fra bageri i Paris med ørredrogn, så alle smagsløg var mættet, da vi efter 2 timer kørte mod Kerteminde og Johannes Larsen Museet.

Museet har den mest fantastiske have og café med udsigt over vandet, og både en udstilling i den oprindelige bolig og værksted samt et nyere kunstmuseum – virkelig et besøg værd – og vi kunne sagtens være blevet længere, men der skulle jo være tid til at få snakket både biler, vin og mad og lidt coronasituation på kryds og tværs.

Vi takkede af kl. 16.00, og kørte ad de små veje hjem over den gamle lillebælts bro for at nyde sensommeren og en af de sidste ture i denne sæson.

Vi blev lovet en fællestur med rendyrket nydelse som formål – og det fik vi til fulde.

Tak for den dejligste dag – vi glæder os meget til forhåbentlig mange flere fællesture i næste sæson.

Claus og Christina, Haderslev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.