DSC_02824 (1)

Torsdag den 18. december åbnede TR6-geniet, vort altid hjælpsomme klubmedlem Roald dørene endnu en gang til sit veludrustede og velorganiserede superværksted, som han huser i den behageligt lune dobbeltgarage, hvor hans egen TR6´er får lov at hvile sig og blive behørigt trimmet imellem de gode lange køreture.

Roald selv hviler derimod aldrig, og anledningen til den fine invitation til klubbens medlemmer, var da også, at hans i forvejen total-renoverede TR6´er, skulle ha´ en ekstra kærlig - og denne gang tilbundsgående motorrenovering, bl.a. fordi han(og vi andre) flere gange havde konstateret ildevarslende blå røg ud af 6´erens udstødning – som på klubturene til skade havde trængt ind i vore friskluftelskende næser. Og det yderligere, at Roald ikke længere skulle ligge vågen i lange søvnløse med spekulationer, medens han talte skruer og bøsninger i lange baner, er jo også lidt af en behændig julegave at gi´ sig selv – ikk´?

Ca. 15 klubmedlemmer – dog uden blå næser dukkede op den aften, til Roalds inciterende, og generøst oplysende skoleridt hen over den nu til begivenheden blottede motorblok, som lå jomfrueligt(men Master-håndteret) på arbejdsbordet uden ventildæksel, topstykke og bundkar. Roald har med hård hånd udskiftet alt der bevæger sig, samt naturligvis isat nye cylinderforinger og funklende nye afvejede stempler. Topstykket har fået en passende slibning og oppolering samt fået nye og nu helt tætte veltilpassede ventiler.

Når man er Roald, stopper man altså bare ikke dér. Sør´me om ikke osse den ny-renoverede TR PI-gearkasse – nu med påsat Overdrive af A-typen stod til skue for de måbende tilskuere. Igen ”Livrem og Seler” princippet, som kendetegner denne sympatiske guds-benådede mekaniker-graver ud i Roskilde - for endelig kan det tidligere renoverede PI-bagtøj nu forenes med de ædlere dele længere oppe i transmissionssystemet – nu mangler bare et PI-system??

Vort medlem Classic Car-tusindkunstneren Mich uddelte ros og godkendte Roalds projekt uden at blinke, og Skotten forsikrede eftertrykkeligt og ubønhørligt hele forsamlingen, at han til hver en tid er leveringsdygtig i hver en stump til et lignende projekt – såfremt nogen skulle ha´ fået blod på tanden, i kølvandet af Roalds overordentlige detaljerede, informative og grundige A-Z gennemgang af hele renoverings-processen. Ingen gode råd og vejledninger manglede.

Til dig som ikke tog notater, ikke fik det hele med – eller blot ikke var tilstede har du her et underholdende link til youtube, som i en animationsfilm rigt illustrerer Roalds flotte projekt her.

Nu mangler vi bare at høre denne rare ”række-sekser´s” dybe og rene lyd-ræsonans fra Roalds 6´er, og sammen glæde os med ham, over det nu behageligt sænkede motoromdrejningstal. Den musik har vi til gode, når foråret heldigvis snart kommer.

Ved siden af sine indlysende ubestridte mekanikertalenter, udviste Roald denne aften også stor pædagogisk gennemslagskraft, ved at fastholde opmærksomheden også hos os dødelige ”Populær Mekanik-folk” fra starten, og afslutningsvis dele glæden over den fælles ERFA-udveksling, som aftenen i øvrigt også blev så rig på.

Roald imponerede os alle (osse)denne aften med sine indsigter og færdigheder, og vi lukkede og slukkede TR-året 2014 med en stor TAK til hinanden for de mange skønne oplevelser, som vi har nydt sammen i året, og et fast håndslag på, at vi gør det alt sammen igen i 2015 – og mér til..

Billeder: Peter
Text: Johannes

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
8 hours ago

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳 ... See MoreSee Less

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳
21 hours ago

Sidste nyt fra England ... See MoreSee Less

Sidste nyt fra England
1 day ago

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Håvard Trolldalen
... See MoreSee Less

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Håvard Trolldalen
2 days ago

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Per Witthøfft
... See MoreSee Less

3 days ago

Hej allesammen! Jeg ville bare gerne præsentere mig selv og dele et billede, som jeg har taget ... See MoreSee Less

Hej allesammen! Jeg ville bare gerne præsentere mig selv og dele et billede, som jeg har taget
3 days ago

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Steen Brockdorff
... See MoreSee Less