Forventningerne og humøret var i den grad skruet skyhøjt i vejret, da 9 morgenfriske TR-kørere og deres trofaste TR-codrivere tidligt havde sat kursen mod Dronningmølle, fordi de alle opmærksomt havde lyttet til Diggi og Claus´s inciterende kalden til en gedigen Løvfaldstur i Kongernes Nord-Sjælland lørdag den 30. September - sæson-17 skulle sæfø´li lukkes på allerbedste TR-Register-manér i landskaber iklædt de skønneste varme efterårsfarver.

Forventningerne var Claus lidt ude om selv, idet han sidste år dygtigt og smidigt leverede en af den forgangne sæsons mest vellykkede ture på Sydsjælland – og sådan nogle oplevelser gør sør´me indtryk blandt de kørelystne klubmedlemmer og huskes derfor rigtig længe med en taknemmelig ubetinget glæde.

Der var dækket op til et solidt morgenmåltid i det yderst hyggelige tætpakkede landkøkken på Lystgården, hvor den lave efterårssol tittede lystigt, nærmest blændende og cabriolet-lokkende ind af vinduerne. Claus tog skolerittet med pegefingeren ind- og henover Sjælandskortet, og ridsede den forstående tur op for de opmærksomme deltagere. Turen gik først mod Gurre tæt på Øresund, for derefter at vende 180 grader stik mod vest. Det stod hurtigt klart, at vi kunne se frem til at runde de to store søer Esrum og Arresø på vejen op mod Tisvilde, og derpå fulgt op af den ventende overdådige frokost med iskolde fadbamser senere på Nordkysten i Gilleleje på restaurant ”Far til fire” – der skal være en gulerod ikk´?

Tur-niveauet blev på denne måde sat fra starten – vejene rundt var tilsyneladende omhyggeligt blevet fundet blandt de allermindste, krogede og smukt bakkede ukendte velsagtens hengemte veje, som tilsammen udgjorde en uimodståelig ubrudt række af spændende kørsels-udfordringer for både biler og førere – ”all set to go” som man si´r på dansk.

Vi sadlede optimistisk op sammen, og fik startet motorrene med lidt riv og rusk, og nåede da også lige at se Claus´s velspækkede planlægnings Krak-kort(genuine old-school) med blafrende Post-It sedler blive overladt til spilvågne Co-driver Diggi, som straks stringent og med naturlig frygtindgydende autoritet afsatte kursen direkte mod den første række af spændende delmål på turen.

Jamen milde Moses – allerede 3 minutter inde i turen, var alle deltagere dybt koncentrerede i at følge trop i den tætte kortege kørsel, som allerede gik rask og let hen over stok og sten. Bilernes motorer brølede, Co-driverne hvinede i kor med dækkene, og alle førernes hvileløse hænder og sprælske speederføder dansede deres egen inciterende dans hen over betjeningsaggregaterne. Enestående TR-oplevelse i ”Welt-klasse”.

Den første involverende og skærpende start-anspændelse blev dog hurtigt afløst af en ubetinget køre- og oplevelsesglæde efter kørerutinen havde taget over, og nu fik deltagernes sanser deres velfortjente oplevelsesrige vandring ind i de smukke harmoniske guldalder-landskaber med skovbryn, søer, bondegårde og dyr, som vi passerede ”one by one” – som en endeløs række perler på en snor.

Med Nøddebo som et af yderpunkterne blev Gribskov-området fuldstændig gennemtrawlet af den farverige TR-kortege, som vakte smil og glade ansigter hos måbende tilskuere undervejs. Fantastisk at disse gamle biler fra en svunden tid, stadigvæk besidder så megen charme og tiltrækningskraft, at de nærmest bliver betragtet som ikoner, der repræsenterer en epoke fyldt med kæmpe landvindinger indenfor både teknik og lækkert individuelt bildesign.

Endelig var vi fremme i Gilleje, hvor et veldækket frokostbord stod klar. Her holdt ingen sig heldigvis tilbage – den kammeratlige snakken om alting mellem himmel og jord kørte i olie, mens halsen blev smurt med lækkerierne fra buffeten, som håndfast blev skyllet ned med iskoldt skummende velskænket fadøl. Eventudvalgsformand Povl holdt en rammende varm takketale til arrangørrene, og kvitterede med de to gode obligatoriske flasker klubrødvin.

Med ét var spise- og hyggestunden alt for hurtigt forbi, og vi var atter bænket bag rat og pedaler – på vej mod Hillerød, som var blevet valgt som det endelige slutmål for dagens suveræne udflugt. Standarden på turen blev opretholdt, og gik langs smukke alléer og gennem dybe skovområder.

Så en god times køretid efter, blev turen landet ved Ree´s Golfklub. Tiden og øjeblikket var kommet til, at de entusiastiske kørere fortjent kunne hvile hænder og fødder, og lade snakketøjet komme på gled. Turens højdepunkter blev kommenteret med iver og glæde – alle havde haft det pragtfuldt på denne solrige og lune efterårsdag og var heldigvis kommet gennem dagens udfordringer uden nævneværdige uheld og defekter.

Alt klappede på denne tur – und dig selv en sådan oplevelse næste gang klubben inviterer.

Tekst: Johannes

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
4 weeks ago

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Dyna Dyna
... See MoreSee Less

4 weeks ago

Årets generalforsamling d 21. April 2024 vel besøgt og vel afsluttet ... See MoreSee Less

Årets generalforsamling d 21. April 2024 vel besøgt og vel afsluttetImage attachment
4 weeks ago

Så er det på søndag den 21. april kl. 10 at der er generalforsamling i TR-Register Danmark.

Som nævnt i indkaldelsen afholdes generalforsamlingen, som sidste år, i Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse.

Vi glæder os til at se dig 😊

Mange hilsner Bestyrelsen
... See MoreSee Less

Så er det på søndag den 21. april kl. 10 at der er generalforsamling i TR-Register Danmark. 

Som nævnt i indkaldelsen afholdes generalforsamlingen, som sidste år, i Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse. 

Vi glæder os til at se dig 😊

Mange hilsner Bestyrelsen
4 weeks ago

Så er der sæsonstart på Cars & Coffee på Torvet i Hillerød - temperaturen siger 🥶 ... See MoreSee Less

Så er der sæsonstart på Cars & Coffee på Torvet i Hillerød - temperaturen siger 🥶
1 month ago

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳 ... See MoreSee Less

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳
1 month ago

Sidste nyt fra England ... See MoreSee Less

Sidste nyt fra England