.

Så blev det endeligt den 10. juni og vi; d.v.s.

Niels Vegger i TR 2

Susanne og Preben i TR3

Margit og Peter i TR 5

Annette og Lars i TR 5

Stine og formand Lars i TR 6 og

Britta og Karsten i Triumph Stag

 

skulle til pinsetræf i Hamborg – eller rettere Bergedorf, der ligger ca. 25 km sydøst for Hamborg centrum – en tur på ca. 450 km, fordi vi havde valgt en lidt alternativ rute.

 

Vi havde sat hinanden stævne ved Shell i Karlslunde, hvor ”I skal være kl. 0830 præcist”, som det bombastisk lød fra ”Skotten”, der bestemt ikke har glemt, at han har været søofficer.

Vi var der (næsten alle) til tiden. Vi manglede dog søofficeren og Niels.

Sidstnævnte, der bor på Ringsted kanten, ville afvente vor ankomst der og så ”hoppe på” kortegen. Imidlertid havde han allerede fået havari, næsten inden han var kommet på vejen og opholdt sig – af alle steder – i Bjæverskov, hvor vi kørte ham lidt i møde og fik fixet et mindre problem han havde med strømfordeleren. Herefter gik turen via Storebælt til Alsfærgen i Bøjden ved Faaborg .

Turen tværs over smukke Fyn er næsten en beskrivelse værd i sig selv, men nævnes skal blot, at vi fik et kig til Egeskov Slot og kørte ganske tæt forbi smukke ”Brahetrolleborg”.

En hyggelig sejltur og lidt diskussion om, hvor vi skulle indtage frokosten i det smukke vejr. Valget faldt på Benniksgaard Golfklub i Rinkenæs, hvis terrasse har den smukkeste udsigt over Flensborg Fjord.

Efter den udmærkede frokost var det tid at komme videre via Krusaa til Flensborg og vi ankom til Hotel RAMADA i Bergedorf omkring kl. 1800.

Undervejs blev det klart for alle – der altså ikke vidste det i forvejen – at det at holde styr på bare en beskeden kortege på 6 Triumph’er stort set er en umulig opgave i tæt trafik med mange trafiksignaler.

 

Ankommet til hotellet blev vi vel modtaget på sædvanlig facon, hvor bilerne med indhold må igennem et lille telt, hvor velkomstkomiteen fra TR Gruppe Hamburg bød velkommen. Vi hilste hjerteligt på arrangørerne, der kvitterede med en snaps samt en skive salami med sennep.

 

Vi trængte til en forfriskning efter al den tid i bilerne.

Vi skulle - for at købe forfriskninger – i receptionen erhverve nogle værdikuponer til en værdi af 1, henholdsvis 2 €uro. Da hotellets navn, Ramada, var trykt på kuponerne, blev disse hurtigt omdøbt til ”Ramadan-Penge”.

 

Relativt tidligt i seng og op til en fremragende morgenbuffet og til en dag, der bød på solskin og godt vejr, og for nogles vedkommende arrangerede ture i TR’erne rundt i Hamborg-området, museumsbesøg, og meget andet. Andre valgte at lade bilen stå, tage en tur til Storbyen for at shoppe.

Peter og Lars Skotte havde – det sagde i hvert fald Margit og Annette – arrangeret sig med køreture den ganske lørdag og storbytur om søndagen, fordi forretningerne da var lukket. Når man nu kender d’herrer, kunne man godt få samme mistanke.

 

Lørdag aften var der fin sammenkomst i hotellets restaurationslokale eller festsal.

Alle – godt 300 deltagere i de i alt ca. 160 TR’ere, et par Stags m.v. var klædt på til fest (ja ikke bilerne) og havde investeret i et tilstrækkeligt antal ”Ramadan-Penge”

Inden vi gik i gang med den kæmpebuffet med megen og lækker mad, var der de sædvanlige taler. Vores formand fik også lov at holde mikrofonen uden at blive afbrudt, selvom han først på tysk undskyldte, at han ikke talte sproget, og derefter på engelsk takkede formanden for Hamborg gruppen og formanden for TR Register Deutschland for det særdeles vellykkede arrangement.

Det var godt gjort Lars, og vore værter fattede i hvert fald budskabet og var – fik vi senere at vide – overordentligt glade for det musselmalede fad i Kgl. Porcelæn (indkøbt på klubbens vegne af Annette), du overrakte, og som deres formand - i flg. Lars Skotte - kunne anvende til opsamling af olie under sin utætte bil.

 

Vi gik ombord i buffeten og efterfølgende dans til et udmærket rockorkester, der kunne noget fra dengang farfar var ung. Flere af os – også nogle, der ikke er blevet farfar - fik luftet fruerne på dansegulvet, men der var nu ikke nogen af os, der angav udmattelse over danseriet som årsag til, at de fleste af os var i seng inden midnat.

 

Søndag morgen og lidt af formiddagen bød på let regn.

Igen køreture og storbyture. Britta og Karsten forbarmede sig over Niels og tog ham med i Stag’en til Neuengamme – en KZ-lejr – beliggende mindre end 10 km fra hotellet.

Et sted, der klinger uhyggeligt i mange danskeres øren.

Et sted hvor mange danske militær- og politifolk, modstandsfolk og andre gode danske mænd og kvinder blev slidt til døde med murstensfabrikation.

55.000 af mange nationaliteter blev slidt til døde i denne lejr. Et uhyggeligt, men nok nødvendigt mindesmærke for ikke at glemme en så grum fortid.

 

Søndag aften bød på Sejlads i Hamborg Havn. Et imponerende anlæg med masser af skibe, kraner, containere og meget, meget mere.

Restaurationsskibet vi skulle med, var på størrelse med en mindre storebæltsfærge. Der var plads til ca. 400 spisende gæster, så den var ret imponerende i både udsmykning og størrelse. Ikke desto mindre var der en kvinde fra den belgiske delegation, der spurgte et besætningsmedlem, om hun kunne få en søsygetablet. Besætningsmedlemmet forsikrede kvinden, at skibet ikke kom ud i åbent hav, men forblev i havnen, henholdsvis flodmundingen, hvor de højeste bølger forårsagedes af passerende skibe og svømmefugle, hvorefter hun kun modvilligt, gik hun ombord på det gode skib.

Inden skibet var kommet 1 meter fra kaj, var kvinden blevet så søsyg, at hun ofrede alt ud over rælingen til Elben – og dette selvom de eneste rystelser, der var i skibet, hidrørte fra motoren.

 

Igen en formidabel middag og en meget smuk aftentur i havnen og Elben med først strålende sol,
Weissbier, solnedgang og……..Weissbier.

En rigtig god dag var slut, og vi blev kørt tilbage til hotellet i busserne.

 

Mandag Strålende solskin – Sternabfahrt som afslutning på træffet. Der var samling på en plads nær hotellet. Et imponerende skue med de ca. 160 TR’ere.

Vi skulle i grupper på 20 biler med et Hamborg-Gruppe-medlem som fører køre fra Bergedorf til et bestemmelsessted, som kun Hamborggruppen kendte.

Vi kørte gennem det smukke landskab og ankom til Schloss Woltersen Landhaus. En imponerende gammel herregård, der i parentes bemærket har huset Bernstorffslægten, af hvilke jo på et noget tidligere tidspunkt havde et eller andet at skulle have sagt i Danmark, og også har fået en gade i Kbh. opkaldt efter sig.

I sandhed et historisk sted, der klædte de mange gamle biler og TR’venner.

Vi havde fået udleveret flere kuponer til at købe mad og drikke for. Der er altså noget med de €uro, siden ikke engang tyskerne vil bruge dem som betalingsmiddel.

Men grillpølser med kartoffelsalat, kaffe og kage og øl eller sodavand blev det til, inden vi skulle hjemad.

En hjertelig afsked blev det også til. Igen måtte de gamle biler med fører og passager gennem et telt, blive overlæsset med gaver og ønsker om Auf Wiedersehen nächtes Jahr in Papenburg.

 

Jah, bestemt forsikrede vi dem. Vi kommer igen, og med flere deltagere end i år.

 

Flinke er de, de tyskere og Bremen-gruppen, der skal arrangere næste års Pinsetræf, ser meget gerne en delegation fra TR Register DK på mindst samme størrelse, men helst lidt større end årets delegation.

 

Så kære klubmedlemmer. Få anskaffet nogle tyske ordbøger og deltag i det tyske pinsetræf. Det kan sagtens hamle op med det internationale TR-træf, når det kommer til planlægning, hvad man får for sine penge o.s.v.

Så tøv ikke – lad os tage til Papenburg ved Bremen næste år.

 

Karsten Mariussen

 

Se alle billederne her!

 

2 år siden

Så er det i denne weekend at det berømte Kas Kastner Cup (opkaldt efter den nu afdøde Triumph Racing ikon, Kas Kastner) køres i Portland USA - er du til Race med Triumph så er det her det sker 👌😎🏎 ... Se mereSe mindre
Se på facebook

2 år siden

Meine Lieblings-Rennstrecke, der Nürburgring. Foto von einer GLP. Meine erste Veranstaltung, war auf dem Nürburgring, bei einer GLP, mit einem Steyer-Puch, 1965. ... Se mereSe mindre
Se på facebook

2 år siden

This is an appeal to anyone in Aarhus area who can maybe help me with my engine. I have rebuilt carbs and also did a top end rebuild, I have simply got something wrong, the RPM on my TR6 is too high (1400 snd increases when hot) meaning no town driving as I risk overheating. I have exhausted my limit of knowledge and need help, I guess on timing and fuel (its a carb version with 175s) , so please see this as a call for help to anyone who can recommend some help or can help in the Aarhus area. My recent planned road trip to Germany I had to cancel and want some summer driving. Richard ... Se mereSe mindre
Se på facebook