Bjarne slog atter dørene op til PF auto, hvor han er ved at renovere sin PI motor. En motor der angiveligt har været på turne rundt i Europa, for nu at være i Bjarnes varetægt.

L1080076

Siden sidst har Bjarne afmonteret topstykket og vi fik nu rig lejlighed til at studere motoren nærmere. Det viser sig at den mindst har været hovedrenoveret en gang da stemplerne er overstørrelse +0,020. Cylindrene fremstår meget fine med tydelige honingsmærker, med andre ord den har ikke kørt langt siden renovering.

Lars Skotte og Bjarne havde medbragt nogle renoverede dele. Her var spjældhuse fra PI systemet, en strømfordeler frisk fra "Distributor Doctor" og en renoveret Lucas indsprøjtnings-fordeler.

Lars viste også eksempler på en meget slidt ventilløfter og en fuldstændig nedslidt vippetøjsaksel. Det var ikke et kønt syn og er motoren først så slidt må der være godt med metalspåner i olien.

Snakken gik lystigt om de forskellige vinterprojekter og det var tydeligt, at vi alle glædede os til at komme ud og køre. For de fleste er der sat et stort kryds i kalenderen 15 marts!

Tak til Bjarne for et fint arrangement.

/Lars Nyegaard

 

Share →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.