Så oprandt lørdag den19. August-17, hvor 9 af klubbens fuldblods TR-biler satte hinanden stævne i det skånske højland omkring Smålandsåsen. Alle var draget af sted fra Sjælland i den al for tidlige morgenstund, og modigt trodset de truende grå regnvandstunge skyer, som stort set alle vejrrapporter havde tippet, ville bringe et kommende kraftigt uvejr til hele Øresundsregionen.

En af damerne havde sør´me føs´da! Elisabeth kunne ikke fejre den på bedre måde - sa´ hun..

De fleste på udflugtsholdet mødtes friske på PH-tanken ved Strandvejen, og tog den hæderkronede Classic-car-tur op ad Strandvejen mod Scandlines i Helsingør, mens et par tog Øresundsbroen og E6 opad mod Råå, og på den køremåde fik ”Havevandingsanlæggene” og de tilsodede tændrør blæst godt igennem og renset efter sommerens adstadige ”Laid-back” kørsel.

Det endelige mødested var ved havnen i Råå, hvortil alle heldigvis nåede sikkert frem – dog måtte ”kludene” op undervejs, da regnbygerne alligevel blot en enkelt kort overgang vandt over solen. Resten af turen herskede solen heldigvis til overmål, og gav os en varm, lys og tør sensommerdag – som skabt til åben TR-kørsel.

Peter i førersædet med Adam som vognkommandør havde orkestreret den velforberedte tur, og ruten var lagt sikkert med al disponibel hensyntagen til ”små veje” – konceptet, hvor TR-bilernes indre sportsvognssjæl og køreegenskaber virkelig kunne vise sig fra allerbedste side. Denne gudsbenådede respekt fra tur-planlæggernes side, for devisen om at ”en ægte sportsvogn er karakteriseret ved dens evne til at udfordre køreren”, skulle nemlig heldigvis senere også vise sig, at slå igennem direkte på den knastørre og vellagte asfalt – til alles fryd.

Efter det traditionelle obligatoriske dækspark og en tiltrængt tissetur, sadlede vi atter op og satte kursen mod ”Kobberhatten” på toppen af Søderåsens Nationalpark. Søderåsens jordkappe går nordligt helt fra spidsen af Kullen og fortsætter sydover til Dueodde på Bornholm. Det blev en forrygende og betagende køretur med masser af benzin- olie- læder- og gummidufte gennem det kuperede terræn, hvor skarpe sving og skønne bakker udfordrede køretalenterne optimalt hos de ivrige kørere - og nerverne hos passagererne. Synet af den tætpakkede lange kortege med de spruttende, skinnende fuldblodsbiler i de mange skønne farver, var et sandt syn for guder.

Endelig på toppen(220 m over havets overflade) rullede vi tæpperne ud i det smukke grønne, og frembragte frokostherlighederne – nogle medbragte hjemmefra og andre indkøbt i Nobelpris-leverandør-røgeriet i Landskrona. Her skal Peters hjemmebagte og medbragte til lejligheden Drømmekage, da lige nævnes med passende taknemmelighed – godt gået Peter! Her midt i det yderst fortryllende sommerlandskab under åben himmel, fik vi udvekslet sommerferiens gyldne oplevelser, lidt progressiv fremadrettet klubsnak og givet hinanden de livsnødvendige gode TR- reparationstips.

Alt godt får en ende si´r man - desværre.. Den hurtigløbende tid havde efterhånden bragt os frem til opbrud. Denne gang tog klubbens Event-nestor Povl og vognkommandør Jane føringen med deres fantastiske TOMTOM tur-planlægnings GPS, som på stedet udregnede endnu en dragende spektakulær sving/bakke-tur tilbage mod E6-syd og færgelejet i Helsingborg.

Altså Povl og hans evigt sprælske speederfod - fik sandelig igen sat ubønhørligt gang i fejemøget i alle deltagerbilerne, der nu drønede ned ad og hjemad ad alle bakkerne. Den dér fuldstændige uslebne rå Old-School-sportsvognskørsel som Povl er ekspert i, pressede i den grad bilerne til det absolutte yderste, de stålsatte koncentrerede førere med deres hvidpressede knoer på rat og gearstænger, og de nu efterhånden nærmest tyndslidte nerver hos passagererne – men selvfølgelig som sædvanlig altid på den gode og alligevel velafbalancerede kontrollerede måde.

Lige før Helsingborg delte truppen sig atter i to hold, som hver især tog turen sydover mod gode Gode Gamle Danmark – parallelt på hver sin side af Øresund. En dejlig dag sammen med gode klubkammerater og vore helt vidunderlige TR-biler var alt for hurtigt forbi.

Und dig selv og din passager en lignende tur på en af de kommende TR-Register-events. Check den velspækkede klubkalender her på TR-klubbens hjemmeside – ses vi?

Tekst: Johannes

Billeder: Peter, Marianne og Johannes

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
9 hours ago

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳 ... See MoreSee Less

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳
22 hours ago

Sidste nyt fra England ... See MoreSee Less

Sidste nyt fra England
1 day ago

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Håvard Trolldalen
... See MoreSee Less

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Håvard Trolldalen
2 days ago

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Per Witthøfft
... See MoreSee Less

3 days ago

Hej allesammen! Jeg ville bare gerne præsentere mig selv og dele et billede, som jeg har taget ... See MoreSee Less

Hej allesammen! Jeg ville bare gerne præsentere mig selv og dele et billede, som jeg har taget
3 days ago

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Steen Brockdorff
... See MoreSee Less