Mille Miglia 2018

I år kom jeg endeligt til at opleve starten af Mille Miglia fra Brescia i norditalien. Mille Miglia var oprindeligt er landevejsløb som blev kørt på ruten Brescia – Rom – Brescia fra 1927 til 1957 med få afbrydelse.

Enzo Ferrari har kaldt det verdens smukkeste væddeløb, og han har selv deltaget samt skabt specielle Ferrari modeller til løbet. Løbsdistancen er ca. 1600 km (Mille Miglia) og den hurtigst gennemsnitshastighed blev målt i 1955 da Sir Stirling Moss kørt med en gennesnitshastighed på over 157 km/t i en Mercedes 300SLR.

Den moderne udgave af Mille Miglia er en slags orinteringsløb og det er kun biler fra perioden 1927 til 1957 som kan komme til start.

Der er ca. 450 startende biler hvoraf der var en TR2 og tre TR3 og to af de 450 hold var danske.

Der var for mig mange ukendte mærker som f.eks. O.M, B.N.C, S.I.A.T.A, Ermini, Cisitalia og Stanguellini. Der var selvfølgelig også alle de store mærker som Ferrari, Maserati, Lancia, Alfa Romeo, Jaguar, Mercedes, Porsche, Aston Martin + alt det imellem. Italienerne elsker jo biler så stemningen var i top hvilket forhåbentligt fremgår af billederne, og det er jo ikke hver dag man hører en Alfa Romeo 6C 1750 “Gran Sport” få fuld gas. Det var en herlig tur hvor jeg kun kan vise en lille del af mine billeder.

Mvh Henrik Snæbum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.