img_0879

Lørdag den 13. April mødte 7 aldeles morgenfriske medlemmer op på København´s Køretekniske Anlæg på Amager – tæt ved den kendte ”Flyvergrill” for at træne avanceret køreteknik sammen. Efter velgennemført kursus, blev kursen efterfølgende sat mod cafe ”Jorden Rundt” i Charlottenlund for indtagelse af en hyggelig velassorteret lørdagsbrunch.

 

Deltagere var:

 

Hans-Henrik TR3

Peter TR5

Bjarne TR250

Mogens TR6

Johannes TR6PI Arrangement-arrangør

Povl Mazda MX5

Christel Audi A3

 

Alle var tændte fra start på dagens udfordringer, særlig fordi en af klubbens sponsorer nemlig Lyngby Specialoptik havde doneret et superflot Seiko ur til dagens bedste kører. En kåring som vores dygtige og meget pædagogiske instruktør Jens lovede at ta´ sig af. En skærpende omstændighed ved konkurrencen var kørevejret – overskyet med tendens til let tåge og glimtvise korte byger og med en temperatur nær de 5 grader. Povl valgte af samme grund at spare hans kostlige TR for vejrliget (tøs´dreng) og kom derfor i sin top-opdaterede hypermoderne MX5´er med alskens bremseudstyr. Mogens´s kone Christel måtte lade manden køre deres TR6´er for i stedet at køre i sin egen Audi A3.

 

Instruktør-Jens gennemgik indledningsvis teorien bag dagens praktiske øvelser i banens teorilokale, mens vi serveret morgenkaffe med lækre varme rundstykker. En eller to af os var ved at forfalde til en let morgenlur, da Jens panorerede hen over ABS´en og EPS´ens lyksaligheder – disse instrumenter var vi alle enige om kunne ødelægge enhver autentisk køreoplevelse for en sand bil-entusiast.

 

Feltet var nu anderledes klar, og så gik det ellers derudad og ind på øvelsesbanen. Først lidt standard bremseprøver for lige at checke bilerne, som heldigvis hurtigt blev afløst af mere avancerede bremseøvelser, som f.eks. opbremsning med blokering på uens køreunderlag. Alle kom helskindet igennem disse øvelser, og Instruktør-Jens bragte os nu frem til svingteknik ved forskellige hastigheder ovenikøbet på skråt glat underlag, som ville gi´ os enestående mulighed til at raffinere vore spidskompetencer ud i ”drifting” yderligere. Og her var vi alle godt udstyret og rustet med vore baghjulstrukne sportsvogne, og vi lærte på nærmeste hold ved ”learning by doing”, at gennemfræse et sving med perfekt 4-hjulsudskridning – uden at ende i rabatten. Et par af os tog dog lige en eller to 360-graders karruselture rundt om os selv med, inden øvelsen perfekt ”sad i skabet”.

 

Ved den efterfølgende fælles evaluering var alle enige om, at dagen på banen havde været særdeles lærerig og frem for alt meget fornøjelig. Alle havde hygget sig ved den oplagte teamspirit under kurset, og årets første fælles køreoplevelse bragte os tættere på hinanden og på vore dejlige biler. Tiden for kåring af bedste kører var nu kommet, og uret tilfaldt Hans-Henrik, som havde gennemført til udmærkelse for udvist indsats og resultater. Instruktør Jens mente yderligere retfærdigvis, at Hans-Henrik TR3´er pga. dens sparsomme bremseudstyr jo nærmest var en bil der skulle køres efter gehør, og som derfor stillede ganske særlige krav til kørerens evner. Jens fortalte i øvrigt, at afgørelsen havde været svær, da alle havde udvist store evner og færdigheder på banen, men vi var nu alle enige om, at Hans-Henrik var den rette vinder.

 

Så kom endelig køreturen i kortege gennem København mod Charlottenlund, og det kunne nok være der blev drejet et par hoveder på fortovene undervejs efter de 5 flotte TR´ere på rad og række. Bilerne trængte til at ”strække lidt ud”, så vi valgte at forlade tilskuervejen for i stedet at køre langs Nordhavnen til Hellerup, og fik dermed blæst motorkamrene godt igennem.

 

På strandvejen og med en skøn sundudsigt, stod cafe ”Jorden Rundt” klar med en gedigen brunch, som vi nød i fulde drag især efter morgenes strabadser på banen. Snakken gik bl.a. om den kommende generalforsamling den 5. Maj og alle de forestående herlige kørearrangementer her i foråret og i den kommende sommer, som vor aktivitetskalender på www.tr-register.dk bugner af til overflod.

 

Afslutningsvis skiltes vi, og gav hinanden håndslag på, at dette arrangement burde gentages allerede til næste år.

 

Johannes Berg, den 16. April 2013

 

2 år siden

Så er det i denne weekend at det berømte Kas Kastner Cup (opkaldt efter den nu afdøde Triumph Racing ikon, Kas Kastner) køres i Portland USA - er du til Race med Triumph så er det her det sker 👌😎🏎 ... Se mereSe mindre
Se på facebook

2 år siden

Meine Lieblings-Rennstrecke, der Nürburgring. Foto von einer GLP. Meine erste Veranstaltung, war auf dem Nürburgring, bei einer GLP, mit einem Steyer-Puch, 1965. ... Se mereSe mindre
Se på facebook

2 år siden

This is an appeal to anyone in Aarhus area who can maybe help me with my engine. I have rebuilt carbs and also did a top end rebuild, I have simply got something wrong, the RPM on my TR6 is too high (1400 snd increases when hot) meaning no town driving as I risk overheating. I have exhausted my limit of knowledge and need help, I guess on timing and fuel (its a carb version with 175s) , so please see this as a call for help to anyone who can recommend some help or can help in the Aarhus area. My recent planned road trip to Germany I had to cancel and want some summer driving. Richard ... Se mereSe mindre
Se på facebook