Triumph TR5

Månedens bil, er en TR5 tilhørende Lars Skotte. Den blev færdiggjort i 2009 efter en totalrestauration. Fremvist ved den engelske TR Register Internationale TR show i juli 2009. Peter Andersen var co-driver på turen og TR5’eren blev kåret som bedste udenlandske bil det år. Den vandt derudover en bronze præmie i en anden klasse.

TR5’eren blev fundet i papkasser i 2007, totalt adskilt. Efter en nøje inspektion af enkeltdelene, kunne det konstateres, at alt var tilstede samt at delene var i forbavsende god tilstand. Alt vidnede om, at bilen havde haft et ’godt liv’ samt at den var blevet passet godt på.

TR 5 ramme

Rammen var meget fin, men fik indsvejst forstærkninger ved differentiale ophængene. Det var ikke nødvendigt at sandblæse rammen, en dampafrensning var tilstrækkelig og den kunne males. Den blev malet grå, meget uoriginalt, men da bilen skulle være sort var det for at give en kontrast til resten af bilens bund.

Der var ofret 3 nye skærme af den forrige ejer før han opgav at færdiggøre projektet. Herefter gik hovedopgaven ud på at få færdiggjort inderskrog, malet det og tilpasset det til ramme og skærme, døre og klapper. Motorens topstykke blev renoveret, men motorblokken blev ikke rørt. Gearkassen blev adskilt og renoveret. Et overgear blev indkøbt og bygget sammen med gearkassen. Herefter blev bilen langsomt gradvist færdiggjort på eget værksted i løbet af 2008/09. Fordi den var sort besluttede vi at indtrækket skulle have en anden farve end sort. Efter mange diskussioner og farveprøver blev det besluttet, at indtrækket skulle være lysbeige og gulvtæpperne en nuance mørkere og i uld.  En absolut fuldstændig uoriginal farve kombination, men spændende og anderledes. Vi har da også høstet megen anerkendelse for bilen ikke mindst i udlandet, hvor den som nævnt hentede to priser i England.

Benzin tank

Teknisk er der kun udført mindre forbedringer og justeringer i forhold til det originale. F.eks. har benzintanken fået et ekstra udtag i højre side, således at det velkendte problem med motorstop ved lavt tankniveau under venstresving er blevet elimineret. På PI anlægget er et nyt og forbedret gasspjæld træksystem blevet monteret. Alt andet er stort set bevaret originalt.

TR5’eren har vist sig at leve helt op til forventningerne, den kører præcis som de bedste af slagsen og har på turen frem og tilbage til England i 2009 udvist en økonomi på landevej/motorvej på ca. 10,5 km/l.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 months ago

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Dyna Dyna
... See MoreSee Less

3 months ago

Årets generalforsamling d 21. April 2024 vel besøgt og vel afsluttet ... See MoreSee Less

Årets generalforsamling d 21. April 2024 vel besøgt og vel afsluttetImage attachment
3 months ago

Så er det på søndag den 21. april kl. 10 at der er generalforsamling i TR-Register Danmark.

Som nævnt i indkaldelsen afholdes generalforsamlingen, som sidste år, i Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse.

Vi glæder os til at se dig 😊

Mange hilsner Bestyrelsen
... See MoreSee Less

Så er det på søndag den 21. april kl. 10 at der er generalforsamling i TR-Register Danmark. 

Som nævnt i indkaldelsen afholdes generalforsamlingen, som sidste år, i Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse. 

Vi glæder os til at se dig 😊

Mange hilsner Bestyrelsen
3 months ago

Så er der sæsonstart på Cars & Coffee på Torvet i Hillerød - temperaturen siger 🥶 ... See MoreSee Less

Så er der sæsonstart på Cars & Coffee på Torvet i Hillerød - temperaturen siger 🥶
3 months ago

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳 ... See MoreSee Less

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳
3 months ago

Sidste nyt fra England ... See MoreSee Less

Sidste nyt fra England