Den var annonceret på hjemmesiden - ”Sensommerturen”. Det var en sen en af slagsen, men sikken en.
Oktobervejret viste sig fra sin allerbedste side, og Jane og Povl havde virkeligt arrangeret et set-up og en tur i Hornsherred, som fremtidige tur-arrangører får endog meget svært ved at leve op til.

Den 9.oktober 2011 kl. 1000 samledes 7 TR-ere ved Færgegården i Frederikssund. Der var
Susanne og Preben i TR 2
Jane og Povl i TR 4
Lars Skotte med co-pilot Peter i TR 5
Peter Andersen i TR 5
Britta og Karsten i TR 5
Formand Lars i TR 6 og
Christel og Mogens i TR 6,
som fik udleveret en fornemt udført turbeskrivelser med ”tulipaner” og kort over en ca. 100 km lang tur rundt i Hornsherred.
Vi forlod Færgegården og kørte ad småveje via bl.a. Jægerspris, Orebjerg, Dalby, forbi Svanholm Gods, Vejleby, Vellerup, Kyndeløse til Ejby Havn,
hvor vi ”pauserede” med udsigt til ”Dejligheden”; den smukke halvø i Bramsnæs bugt, som de fleste af os nok har bemærket under kørsel ad Elverdamsvej mellem Ejby og Munkholmvejen.
I pausen blev der serveret kaffe, ledsaget af en ”sidevogn” til værdigt trængende, og en pragtfuld squash-kage bagt at Susanne.lidt-tid-til-kage-og-kaffe-i-ejby-havn
De gamle biler blev flittigt beskuet af de indfødte, af hvilke de fleste kom ”tøffende” til havnen på en Puch Maxi eller tilsvarende med en plasticmælkekasse på bagsmækken, hvori der ikke befandt sig mælk, men derimod et par håndbajere, så verdenssituationen på behørig vis kunne drøftes – også på havnen i Ejby.bilerne-linet-op-i-ejby-havnDet var svært at løsrive sig fra det smukke sceneri, men vi skulle jo videre. I den forbindelse blev Prebens TR 2-er ekstra inspiceret, idet den havde skudt et par deciliter kølevand ud under opholdet på havnekajen. Vi forsikrede os selv om, at man ikke kunne forvente andet fra sådan en ældre sag, og derefter gik turen via bl.a Munkholmbroen, Arnakke, Vipperød, Vinstrup til Maglesø Traktørsted, hvor vi havde bestilt frokostbuffet. Men inden vi kunne nyde bordets glæder, besluttede Povl, at vi alle skulle gå en tur for at få appetitten skærpet. Det var for så vidt også OK, men helt ned til Maglesø og ca. 60 meter ad trapper næsten lodret op igen, var mere end de fleste kunne klare uden et par pauser undervejs.
Efter frokosten i de gamle lokaler med smuk udsigt til Maglesø, måtte vi videre til Algestrup, Elverdam, Kirke Sonnerup, Rye, Jenslev, St. Karleby, Sæby, ad Holtens Mindevej forbi Krabbes Holm Gods til sidste kaffepause ved Selsø Kirke.
Mere Kaffe og bagværk, alt i mens vore biler blev beundret og beskuet af et par MC.ere, der specielt var interesseret i Prebens ældre, smukke TR 2-er, men også udviste stor interesse i Skottens flotte TR 5-er, men de havde altså ikke lige 350.000 i kontanter, så de kunne ikke få den med hjem.
Vi sagde farvel ved Selsø Kirke og begav os herefter hjemad – mange natur- og køreoplevelser rigere.

Sidst, men ikke mindst: Stor ros og tak til Jane og Povl, til hvem et par gode flasker rødvin er på vej som tak for en hyggelig og fantastisk naturoplevelse i Hornsherred, der ganske malende beskrev, at der fortsat er mange steder i Danmark, hvor de fleste af os ikke har været.
Den tur kan godt tåle at blive kørt nok en gang. Så vi gemmer materialet, og napper en runde mere om et par år.

Karsten

.

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: No posts available for this Facebook ID