foto

Den 20. maj havde 2 af TR-Registers medlemmer sat hinanden stævne kl. 9.30 ved motorvejstilkørslen i Farum. Målet var det årlige Græsted Veterantræf.

Træffet blev i 2012 flyttet til et større område og der blev mulighed for at også mærkeklubber mod betaling kan udstille inden på området.

I modsætning til dagen i forvejen var vi nogenlunde heldige med vejret  og kalechen forblev nede hele dagen. Græsted er altid et besøg værd. Foruden det store opbud af alskens teknik fra gamle dage er der mulighed for at parkere inde på pladsen hvis du kommer i en klassisk bil – oven i købet til reduceret entré fordi din bil jo så ligesom indgår i udstillingen.

Hele 4 biler fra TR-register.dk var at finde på pladsen idet vore 2 medlemmer Ole og Mik også havde lagt turen forbi Græsted.

Her er alt hvad hjertet begærer lige fra kræmmer marked, veteran tog, dampbiler, gamle lastbiler, traktorer, motorcykler og også udstyr som gamle skibsmotorer, skovmaskiner, rendegravere osv.

I år stod Græsted veterantræf i Matador filmenes tegn. Næsten alle bilerne fra Matadorfilmene var samlet i Græsted og som det kan ses på flere af de vedhæftede billeder havde arrangørerne behørigt malet flere at Korsbæks kendte bygninger som kulisser for bilerne. Den navnkundige Oluf Larsens Pontiac Grisebil var udstillet – den så nu lidt kedelig ud – men jeg skulle hilse og sige at den heller ikke kunne køre da de oprindelige optagelser fandt sted for efterhånden mange år siden. Flere af de andre Matador biler var til stede i køreklar stand og blev flittigt brugt i løbet af dagen.

Også Lauras togvogn, der er blevet genopdaget og under restaurering af en lokal afdeling af jernbane entusiaster, blev vist frem på Korsbæk station.

På opleveren var der som altid klassisk Dirt Track motorcykel race, militære køretøjer (hvor vort medlem Niels Vegger optrådte med sin 2. Verdenskrigs trækker), ture med vetrantogene – ja jeg kunne blive ved.

TR-Register.dk overvejer at lave en stand på Græsted Veterantræf 2014 – ses vi?

 

Lars & Bjarne

Share →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.