goodwoodTuren går til Goodwood Revival

 

(Af deres udsendte John Larsen)

 

Hvert år i september forvandles den kendte Goodwood bane syd for London til et sandt mekka for liebhavere af klassiske biler – motorcykler og historiske fly.

 

I dagene 16. – 18. september deltog mere end 138.000 entusiaster i fejringen af verdens største historiske motor race event. Goodwood Revival er blevet en institution i sig selv med besøgende fra det meste af verden – rigtig mange iklædt historisk korrekt tøj fra 40’erne – 50’erne og 60’erne - så der er noget at se på for enhver smag også husarernes.

 

Hovedattraktionen er som altid klassisk race a la Copenhagen Historic – men i et omfang som får København til at blegne fuldstændig.

 

Indersiden af den smukke bane indeholder blandt andet en flyplads – hvor der traditionen tro diskes op med opvisning af en lind strøm af historiske flytyper lige fra flyvende fæstninger til de kendte Spitfire, Mustang og Messerschmidt.

 

Årets hovedattraktion var på flysiden Spitfirens 75 års fødselsdag og på bilsiden E-Typens 50 års fødselsdag og som det kan ses var der et separat race, hvor der kun deltog E-typer.

 

Som altid er løbet meget spektakulært også på ”inder siden” i og uden for banen med masser af boder med klassiske reservedele og udstyr og autentiske ”boder” med Champagne mm.

 

I hver eneste heat indgår der biler for rigtig mange millioner kroner men der bliver alligevel gået til stålet og der køres for at vinde. Det er et syn for guder og en fantastisk englelyd når rå mængder af AC Cobra / Corvette / Mustang ”flokkes” for enden af langsiden og går ind i det første sving – man bliver aldrig træt af det

 

Turen kan sagtens gøres i en klassisk bil og for de travle går der fly til Gatwick og er man ude i god tid findes der masser af overnatningsmuligheder i f. eks. Brighton.

 

Flere klubber og blade arrangerer færdigt pakkede ture – men har man tiden er England jo en særdeles hyggelig baggrund for en tur i en klassisk bil.

 

Men pas på – det er stærkt vanedannende!

 

2 år siden

Så er det i denne weekend at det berømte Kas Kastner Cup (opkaldt efter den nu afdøde Triumph Racing ikon, Kas Kastner) køres i Portland USA - er du til Race med Triumph så er det her det sker 👌😎🏎 ... Se mereSe mindre
Se på facebook

2 år siden

Meine Lieblings-Rennstrecke, der Nürburgring. Foto von einer GLP. Meine erste Veranstaltung, war auf dem Nürburgring, bei einer GLP, mit einem Steyer-Puch, 1965. ... Se mereSe mindre
Se på facebook

2 år siden

This is an appeal to anyone in Aarhus area who can maybe help me with my engine. I have rebuilt carbs and also did a top end rebuild, I have simply got something wrong, the RPM on my TR6 is too high (1400 snd increases when hot) meaning no town driving as I risk overheating. I have exhausted my limit of knowledge and need help, I guess on timing and fuel (its a carb version with 175s) , so please see this as a call for help to anyone who can recommend some help or can help in the Aarhus area. My recent planned road trip to Germany I had to cancel and want some summer driving. Richard ... Se mereSe mindre
Se på facebook