Garagemøde hos Peter Andersen

Årets første garagemøde fandt sted hos Peter søndag d. 14. januar. Det er næsten blevet en tradition, at Peter åbner døren til garagen tidligt i januar. Det dulmer længslen efter at komme på hjul igen, at man kan snakke med ligesindede om, hvor lang vinteren er.

Dagens emne var startermotorer til TR-biler. Lars Skotte havde medbragt et mindre lager af forskellige typer til de forskellige TR-modeller, og Povl forklarede, skilte ad og berettede om, hvad der kunne være i vejen med sådan en svend.

 

Som sædvanlig bød Peter på filmforevisning. Denne gang havde han fået fingre i en film om Roskilde Ring. Filmen dækkede hele ringens levetid fra anlægsarbejderne startede til åbningen i juni 1955 og frem til september 1968, hvor den lukkede. Naboklager over støj.

Filmen viste bl.a. hvordan forsvaret var involveret i etableringen. Via en meget motorinteresseret officer lykkedes det at få entreprenørmateriel fra forsvaret bemandet med soldater til at udføre de nødvendige jordarbejder. Den var nok ikke gået i dag.

Der var selvfølgelig også billeder fra mange af løbene på banen. Ikke mange Triumph men nogle 2´ere og 3´ere var der dog. De var hot stuff i 50érne.

Efter godt en times film, var det tid at gnide øjne og bevæge sig ud i vintermørket, – opløftet over, at der nu kun er 2 måneder til forårets komme og bilerne slippes løs.

 

/Klaus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.