For 5. gang slog Povl Toftegaard dørene op til forårsklargøring i synshallen hos Applus i Frederikssund. Povl har i mange år virket som synsmand samme sted, så vi var i kyndige hænder.

L1090600

Desværre var vejret ikke det allerbedste - regn og kulde, men alligevel ankom 5 af medlemmerne i deres TR-klenodier, så der var heldigvis noget at se på.

Fordelen ved at være i en synshal med bilerne er selvfølgelig, at alt nødvendigt materiel for at syne en bil er til stede. Rullebremse tester, lift med donkraft, brækjern, lys, lidt håndværktøj osv.

L1090592

Der blev målt og set på de sædvanlige ting under et syn, og heldigvis var der et par "spændende" lyde på bilerne, der kunne udforskes særligt.

Efter lidt søgen blev kilden til et "klonk" fra en undervogn identificeret. Det lille kødben i venstre side ved forreste krængningsstabilisator var synderen. Lars Nyegaard vil ønske sig et nyt kødben af påskeharen, - og så har han også noget fornuftigt at tage sig til i Påsken.

Det næste problem var lidt sværere at løse. En tikkende lyd bagfra fra undervognen. Et baghjul og bremsetromlen måtte afmonteres, for at kunne komme til. Efter megen riven og sliden og rigtig mange kloge ord fra de teknisk begavede, faldt dommen: en revne i et beslag ved differentialets ophæng i højre side. Det er en kendt fejl på TR-biler, ikke mindst hvis de har fået lov til at strække ben. Det er ikke et problem, der lige kan klares i en synshal. Der skal nok en kyndig TR-smed på banen.

L1090579

Som sædvanligt blev der snakket en del i krogene og som sædvanlig var vi alle 15 lidt klogere, da vi drog hjemover.

Tak til Povl for initiativet og en stor tak til Jane for de lækre sandwich og kager.

Vi håber på en gentagelse til næste år.

KUR

2 år siden

Så er det i denne weekend at det berømte Kas Kastner Cup (opkaldt efter den nu afdøde Triumph Racing ikon, Kas Kastner) køres i Portland USA - er du til Race med Triumph så er det her det sker 👌😎🏎 ... Se mereSe mindre
Se på facebook

2 år siden

Meine Lieblings-Rennstrecke, der Nürburgring. Foto von einer GLP. Meine erste Veranstaltung, war auf dem Nürburgring, bei einer GLP, mit einem Steyer-Puch, 1965. ... Se mereSe mindre
Se på facebook

2 år siden

This is an appeal to anyone in Aarhus area who can maybe help me with my engine. I have rebuilt carbs and also did a top end rebuild, I have simply got something wrong, the RPM on my TR6 is too high (1400 snd increases when hot) meaning no town driving as I risk overheating. I have exhausted my limit of knowledge and need help, I guess on timing and fuel (its a carb version with 175s) , so please see this as a call for help to anyone who can recommend some help or can help in the Aarhus area. My recent planned road trip to Germany I had to cancel and want some summer driving. Richard ... Se mereSe mindre
Se på facebook