Forårsklargøring i Frederikssund

For 5. gang slog Povl Toftegaard dørene op til forårsklargøring i synshallen hos Applus i Frederikssund. Povl har i mange år virket som synsmand samme sted, så vi var i kyndige hænder.

L1090600

Desværre var vejret ikke det allerbedste – regn og kulde, men alligevel ankom 5 af medlemmerne i deres TR-klenodier, så der var heldigvis noget at se på.

Fordelen ved at være i en synshal med bilerne er selvfølgelig, at alt nødvendigt materiel for at syne en bil er til stede. Rullebremse tester, lift med donkraft, brækjern, lys, lidt håndværktøj osv.

L1090592

Der blev målt og set på de sædvanlige ting under et syn, og heldigvis var der et par “spændende” lyde på bilerne, der kunne udforskes særligt.

Efter lidt søgen blev kilden til et “klonk” fra en undervogn identificeret. Det lille kødben i venstre side ved forreste krængningsstabilisator var synderen. Lars Nyegaard vil ønske sig et nyt kødben af påskeharen, – og så har han også noget fornuftigt at tage sig til i Påsken.

Det næste problem var lidt sværere at løse. En tikkende lyd bagfra fra undervognen. Et baghjul og bremsetromlen måtte afmonteres, for at kunne komme til. Efter megen riven og sliden og rigtig mange kloge ord fra de teknisk begavede, faldt dommen: en revne i et beslag ved differentialets ophæng i højre side. Det er en kendt fejl på TR-biler, ikke mindst hvis de har fået lov til at strække ben. Det er ikke et problem, der lige kan klares i en synshal. Der skal nok en kyndig TR-smed på banen.

L1090579

Som sædvanligt blev der snakket en del i krogene og som sædvanlig var vi alle 15 lidt klogere, da vi drog hjemover.

Tak til Povl for initiativet og en stor tak til Jane for de lækre sandwich og kager.

Vi håber på en gentagelse til næste år.

KUR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.