TR-Register´s årstræf 2018 blev afviklet 16. - 17. juni.

Vi var 13 biler, der mødtes på Tyrstrup Kro lige uden for Christiansfeld.

Programmet for årstræffet stod på køreture i det smukke Sønderjylland, opgaver og prøver med bl.a. hillclimb og manøvreprøve. Byvandring i Haderslev bymidte. Besøg på Fuglsang Bryggeri og ikke mindst god mad på kroen. I parentes skal bemærkes, at kroen har en stor og meget velforsynet vinkælder. Vi havde store øjne. Det er ikke hver dag man er i selskab med vine til mange tusinde euro pr. stk. Vi holdt os dog til de mere jordnære modeller, men det var bestemt også tilfredsstillende.

Planlægningen af årstræffet startede allerede i efteråret 2017. Det kræver en vis indsats at få sammensat et godt program, få alle aftaler på plads og få styr på tilmeldinger mv. Christina og Claus fra Haderslev havde påtaget sig at få årstræffet op at stå, en opgave de løste til ug med kryds og slange. Christina og Claus var helt nye i klubben, da de sagde ja til opgaven. Hatten af for det og ikke mindst for resultatet: et bragende flot årstræf.

De fleste sjællændere ankom til Tyrstrup Kro allerede fredag for ikke at skulle op, før fanden fik sko på om lørdagen. Vi blev mødt med kroens specialitet: en wienerschnitzel på størrelse med et lokumsbræt. Kroværten tilbød en gratis schnitzel mere, til dem, der kunne spise det, men ingen bød sig til. Allerede fredag aften var der gang i snakken.

Et årstræf handler selvfølgelig om TR-biler, men bestemt også om det at være sammen. Og det fortsatte lørdag morgen, hvor de sidste ankom, så vi kunne starte op på den første tur kl. 10. Efter briefing af Christina og Claus og montering af særlige årstræf-bilskilte, kom vi på hjul. Regnen meldte sin ankomst tidligt på turen, men ikke mere end det var til at leve med.


Haderslev er omgivet af meget smuk natur. Små snoede veje med meget høje hægge langs siderne er der mange af, og udsigt over vand ligeledes. Vi nåede også havnen ved Årø, men tiden tillod ikke, at vi tog turen over.

Hillclimb var indlagt et passende sted med ringe trafik og 250 m kraftig stigning. Co-driver skulle med i bilen hos alle deltagere. Der blev sporet en vis nervøsitet og et enkelt "tick" i øjenkrogen hos et par af co-driverne, men alle overlevede. Der blev givet godt med gas, men vi fik aldrig den officielle resultatliste. Et smugkig i notaterne viste dog, at Claus´s meget flotte TR6 vist var den hurtigste med en tid på under 11 sec.

Frokosten blev indtaget på den i det sønderjyske meget kendte restaurant Knapp. Den ligger midt ude i en flot bakket natur med en å lige ved siden af, - og mad kunne de lave.
På turen tilbage til Tyrsted kro lavede vi et stop hos Claus´ arbejdsplads Øglænd. Her blev der afviklet manøvreprøver, - forlæns og baglæns kørsel mellem kegler. Keglerne havde en hård eftermiddag!

Som det altid sker med store arrangementer, så returnerede vi lidt sent til kroen sidst på dagen. Middagen kunne ikke skubbes, så der var en halv time til bad og omklædning. Hvis nogen påstår, at kvinder tager lang til om omklædning, så må vi konstatere, at det ikke gælder TR-Register. Alle stod klar og nypudsede til tiden.

Søndag morgenstartede igen med regn. Kalecherne måtte op igen. Atter en smuk tur ud i det sønderjyske landskab. Turen endte i Haderslev, hvor en guide ventede på os. Haderslev har en spændende historie og har i tidens løb hørt under både tyske hertugdømmer og den danske krone.

Efter den kulturelle indsprøjtning gik turen til Fuglsang Bryggeri midt i Haderslev. Her blev vi klogere på, at nok brygger de øl og laver sodavand, men hovedproduktet er malt til ølproduktion. Fuglsang er faktisk en meget stor eksportør af malt, og det er malten, man tjener pengene på.

Det blev tid at takke af og gøre klar til hjemkørsel.

En meget stor tak til arrangørerne Christina og Claus.

/Klaus Ulrik

2 år siden

Så er det i denne weekend at det berømte Kas Kastner Cup (opkaldt efter den nu afdøde Triumph Racing ikon, Kas Kastner) køres i Portland USA - er du til Race med Triumph så er det her det sker 👌😎🏎 ... Se mereSe mindre
Se på facebook

2 år siden

Meine Lieblings-Rennstrecke, der Nürburgring. Foto von einer GLP. Meine erste Veranstaltung, war auf dem Nürburgring, bei einer GLP, mit einem Steyer-Puch, 1965. ... Se mereSe mindre
Se på facebook

2 år siden

This is an appeal to anyone in Aarhus area who can maybe help me with my engine. I have rebuilt carbs and also did a top end rebuild, I have simply got something wrong, the RPM on my TR6 is too high (1400 snd increases when hot) meaning no town driving as I risk overheating. I have exhausted my limit of knowledge and need help, I guess on timing and fuel (its a carb version with 175s) , so please see this as a call for help to anyone who can recommend some help or can help in the Aarhus area. My recent planned road trip to Germany I had to cancel and want some summer driving. Richard ... Se mereSe mindre
Se på facebook