Lørdag den 29/11 afholdtes årsmøde i MHS i Middelfart. Lars Skotte og Klaus Ulrik Rasmussen deltog fra TR-Register DK.

MHS er en paraplyorganisation, der overordnet varetager politiske interesser for ejere af veteran-biler. 94 klubber med 33.343 medlemmer er medlem af MHS.

MHS´s hovedopgave at udføre lobbyarbejde overfor folketingsmedlemmer og danske europaparlamentsmedlemmer, så de er opmærksomme på, at regler for brug af veteranbiler udformes, så vi veteran-ejere ikke oplever urimelige vilkår, - et stykke arbejde MHS løser ganske godt.

L1080560
Billedet har ikke noget med MHS at gøre, men der skal jo være et billede til en artikel 🙂 Billedet er fra besøget hos Strøjersamlingen i efteråret


Også TR-Register DK er medlem af MHS, og dermed har alle medlemmer ret til at trække på MHS, hvis man har behov for det. Det kunne specielt være, hvis du står og gerne vil anskaffe historiske nummerplader til din bil. Det er nemlig også MHS, der står for det.

MHS har en hjemmeside: www.motorhistorisk.dk

MHS havde i årets løb været med til på europæisk plan at gennemføre analyse af veteranbilområdet. Analysens resultater er endnu ikke frigivet, men på årsmødet fik vi alligevel et par tal præsenteret:
- Der findes ca. 1,45 mio. historiske køretøjer i Europa svarende til 1% af den samlede køretøjspark. De historiske køretøjer står for 0,25% af alle kørte km i Europa.
- 98% af ejerne er mænd og gennemsnitsalderen er 53 år. 45% er medlem af én klub, 36% er medlem af mere end én klub og 19% er ikke medlemmer af en klub.
- I gennemsnit kører europæiske veteranbiler 2.484 km/år. 57% kører mindre end 1.000 km/år.
- Der bruges årligt (2013) 5,5 mia. euro på veteranbiler (reperation, service, garage osv.) og ca. 110.000 mennesker er professionel beskæftiget med af servicere området.

 

Referat fra årsmødet findes her

2 år siden

Så er det i denne weekend at det berømte Kas Kastner Cup (opkaldt efter den nu afdøde Triumph Racing ikon, Kas Kastner) køres i Portland USA - er du til Race med Triumph så er det her det sker 👌😎🏎 ... Se mereSe mindre
Se på facebook

2 år siden

Meine Lieblings-Rennstrecke, der Nürburgring. Foto von einer GLP. Meine erste Veranstaltung, war auf dem Nürburgring, bei einer GLP, mit einem Steyer-Puch, 1965. ... Se mereSe mindre
Se på facebook

2 år siden

This is an appeal to anyone in Aarhus area who can maybe help me with my engine. I have rebuilt carbs and also did a top end rebuild, I have simply got something wrong, the RPM on my TR6 is too high (1400 snd increases when hot) meaning no town driving as I risk overheating. I have exhausted my limit of knowledge and need help, I guess on timing and fuel (its a carb version with 175s) , so please see this as a call for help to anyone who can recommend some help or can help in the Aarhus area. My recent planned road trip to Germany I had to cancel and want some summer driving. Richard ... Se mereSe mindre
Se på facebook