2014 har turmæssigt været en sand perlerække på snor af kæmpe oplevelser for medlemmerne i klubben, hvor vi alle har haft rig lejlighed til at dyrke vort gode kammeratskab og fræse løs sammen ud ad landevejen i vore skønne TR-sportsvogne.

Der er tilsyneladende ingen øvre grænse for standarden på klub-turene, og alles forventninger til årets sidste lukke-tur ”Midt-Sjællands-Turen” var derfor i top. Bl.a. derfor var det heller ikke noget under, at deltagerantallet på trods af det uforudsigeligt lyn-omskiftelige efterårs-vejrlig alligevel nåede helt op på elleve biler i alle farver og 18 håbefulde deltagere.

DSC_4083

Allerede i det forud-udsendte teaser-materiale pr. mail kunne man også tydeligt fornemme og iagttage, at en helt usædvanlig godt forberedt og gennemarbejdet tur stod og vrinskede lige foran deltagernes kølere. Tur-arrangørerne ægteparret Christel og Mogens Nielsen fra Osted havde virkelig heller ikke sparet på krudtet, i deres anstrengelser for at ”sælge” billetter til turen.

DSC_4109

Vi var alle sat stævne søndag den 12. oktober kl.: 09:30 i Roskilde på Vikingeskibsmuseets parkeringsplads, hvor klubben i øvrigt har oplevet så mange deltagersejre i bil-antal til de traditionelle hyggelige torsdags-classics-meetings sommeren igennem. Og at alle sejl var sat af de morgenfriske og veloplagte arrangører, fremgik krystalklart af det på startstedet flotte udleverede materiale. En veldrejet skarp turbog i ringbindsudformning med optegnede ruter og headlights på kortoversigterne, medfølgende tid- og afstandsbenævnte ruteangivelser og til sidst detaljerede beskrivelser af alle turens seværdigheder, som vi ville passere undervejs. FLOT FLOT FLOT!

Efter Christel-serveret behørig morgenkaffe med smørbagt croissant – uhm, blev der kl.: 10:00 fløjtet til afgang, og vi gentlemen fik startet vore engelske fuldblodsmotorer op, dog – en af deltagerne havde sør´me nødtvunget forvildet sig ind i feltet med en spaghetti-bil af italiensk lav/afstamning, som vistnok ikke rigtigt formåede at ”spinne med” i koret på helt samme dybe bas-frekvens og DNA-resonans som TR´erne – men sådan er det jo..

Mogens fik allerede fra start effektfuldt og ubønhørligt sparket ”Farfar-klodsen” væk under speederen i førerbilen(og deltagernes), så han sprælske højrefod fik frit slag, og særlig sidste bils chauffør i feltet måtte i den grad mobilisere alle kræfter og kørefærdigheder for at kunne følge den purunge 74-årige turleders potente racer-færd over stok og sten. Genuin basic old-school sportsvognskørsel i Spitzen-klasse med ”fart over feltet” som både biler og kørere nød – et udfordrende spændstigt kører-tempo ved rat, speeder og gearstang som standhaftigt blev holdt hele turen igennem, og bragte det bedste frem i både førere og biler.

DSC_4105

Øjnene blev derfor tvunget holdt stift på kørebanen, som i øvrigt yderligere var strengt nødvendigt, da turen gennemløb hele det udfordrende danske vej-repertoire i det Syd- og Midtsjællandske fra bunden af – og på godt og ondt: tilgroede hjulspor, toppede knollede markveje, hullede skovveje, byveje, hovedveje og rundkørsler samt skarpe sving en masse – aldrig kedeligt netop pga. det gode anlagte høje tempo.

Alligevel blev øjnene fristet ud af vejfokus, da det ene natur Guldaldermaleri at køre i straks afløste det andet i et sandt cabriolet-sanse-inferno af ufattelig skønhed, som sjældent er set mage på klubbens mange øvrige super udflugts-ture. At også de mange bygningsseværdigheder(I flæng: Aastrup Kloster – Tølløse Slot – Tølløse Kirke – Tadre Mølle - Brorfelde Observatorium – Kattrup Gods –Kragerup Gods – Tersløsegård – Bjernede Kirke – Valsølille Kirke og Skjoldnæsholm) gjorde turen særlig attraktiv, trak jo heller ikke fra – vel?

DSC_4127

Forplejningen til ganen var i top og i orden undervejs – frokosten med velvoksne Stjerne-skud og saftige Pariserbøffer så store som lokumsbrædder og med ”Den ganzen schweinerei” til, ledsaget af solide velafkølede fadbamser stod Bromølle Kro for, medens Mogens stod for eftermiddags-kaffen i Osteds Forsamlingshus. Hans vel-timede jordemoderkaffe blev fulgt til dørs og suppleret af Christels dygtige indspark af alskens velsmagende hjemmebag – mums..

DSC_4240

Alle deltagere udtrykte ved afskeden i forsamlingshuset ved 16:00-tiden glæde og taknemmelighed overfor Christel og Mogens´s store indsats, særlig med henblik på det udviste høje niveau hele turen var tænkt og udført i. Carsten B. overrakte på bestyrelsens vegne et par gode flasker rødvin til arrangørerne som yderligere tak for godt initiativ, og alle deltagerne var enige om at denne tur meget gerne måtte gentages – måske køres bagfra?

Der blev ordentligt og med manér eftertragteligt ”kørt igennem” på turen, som om det var bilerne og kørernes aller-sidste tur, og både biler og førere kvitterede heldigvis med knastfri kørsel uden uheld og skader. Dog opdagede Das Originalpolizei afslutningsvis og til alles overraskelse og forbløffelse et voldsomt rod i Povls maskinrum, ved det at enkelt støvfnug tilsyneladende både utilladeligt og uforklarligt uopfordret havde lagt sig til rette midt på den lækkerlune TR-motorblok.

DSC_4233

Vel hjemme ventede solid bilvask efter nær-kontakten med de udfordrende vandpytte-våde drilske sjællandske veje – altså dem langt væk fra Alfa-vej og ”ude på landet”, hvor mange af dem næsten er hemmelige for de uindviede. Og vore skjønne ekvipager, står nu til en velfortjent hvile- og regenereringsperiode i deres respektive garager.

Nu er tiden så inde, til vi alle igen retter kikkerten mod nye og spændende TR-horisonter.

Billeder: Marianne

Tekst: Johannes

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 months ago

Lad os byde vores nye medlemmer velkommen!
Dyna Dyna
... See MoreSee Less

3 months ago

Årets generalforsamling d 21. April 2024 vel besøgt og vel afsluttet ... See MoreSee Less

Årets generalforsamling d 21. April 2024 vel besøgt og vel afsluttetImage attachment
3 months ago

Så er det på søndag den 21. april kl. 10 at der er generalforsamling i TR-Register Danmark.

Som nævnt i indkaldelsen afholdes generalforsamlingen, som sidste år, i Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse.

Vi glæder os til at se dig 😊

Mange hilsner Bestyrelsen
... See MoreSee Less

Så er det på søndag den 21. april kl. 10 at der er generalforsamling i TR-Register Danmark. 

Som nævnt i indkaldelsen afholdes generalforsamlingen, som sidste år, i Stenløse Kulturhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse. 

Vi glæder os til at se dig 😊

Mange hilsner Bestyrelsen
3 months ago

Så er der sæsonstart på Cars & Coffee på Torvet i Hillerød - temperaturen siger 🥶 ... See MoreSee Less

Så er der sæsonstart på Cars & Coffee på Torvet i Hillerød - temperaturen siger 🥶
3 months ago

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳 ... See MoreSee Less

Er der nogen i dette Forum som kører med alu topstykke og har monteret olietyve på ind og ud stødningsventiler - triumph TR3 motor. - syntes den ryger lidt for meget😳
3 months ago

Sidste nyt fra England ... See MoreSee Less

Sidste nyt fra England