DSC_5631

På utallige gentagne opfordringer lagde Jane og Povl den 9. Juni 2015 igen ufortrødent op til endnu én af de nu efterhånden legendariske 4-færgeture, og modtog kl.: 09:00 hele ”4-færgeturens” kæmpe-store fanclub i TR-Register.dk ved Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund - i strålende solskin. Mellem kendere kaldet ”Feel good-turen” – hvor vi alle har så rig mulighed for at joine hinanden på den gode måde, og mærke det gode kammeratskab, som er i klubben.

I år blev det sør´me til hele 16 smukke totalt gejlede TR-biler(+ en ikke gejlet Alfa) i alt - i alle regnbuens reglementerede TR-farver. Fyldt med lutter sommerglade forventningsfulde køre-entusiaster, som alle lå inde med en gedigen og sprællende kriblen og krablen i hænder og speederfødder, efter den lange trælse og triste agurketid i feriehængekøjerne. Nu skulle der køres!

DSC_5532

En så suveræn indholdsrig og oplevelsesmættet tur kræver som bekendt store og grundige forberedelser af arrangørerne i form af mindst 4 færgereservationer for de 17 biler samt mad og drikke til de ca. 34 deltagere – ved siden af kørselsplanlægning, tidsudregninger, annonceringer, kørselsanvisninger, GPS-indtastning/kodning og spot-on turledelse.

Heller ikke denne gang var der sparet på krudtet i turens let redigerede oplæg og konstruktion – og forventningerne hos deltagerne var naturligvis skyhøje under den indledende sprøde morgenmad med kaffe og Danmarks Nationaldrik - nemlig ”Gammel Dansk”.

Povl tog indledningsvis téten med en varm velkomst til alle, og formanede deltagerne til altid under turen, at holde afstand til den forankørende, så nummerpladen kunne læses – for at holde sammen undervejs på den enorme kæde af deltagende TR-biler fra start til slut på turen. Omfattende turplanlægning ja; men også stor kørsels-disciplin var et ”must” for turens succesrige afvikling – dette forstod stort set alle.. Og så lige huske på det dér jævnlige check-kik i bakspejlet, for at se om TR-bilen bag én også stadigvæk var ”med”.

DSC_5534

Ovenpå denne morgen-bulletin TR-buldrede vi alle over broen, og prøvede på bedste beskub fra start af, at holde trit med Jane og Povl i den røde turfører-TR4. Det var ikke så let endda under stort set hele turen – Povl kørte sandt og sige som en forårskåd vårhare, og rundt omkring i TR-bilerne gik snakken om, hvad pokker det var den gode Povl skulle af med?? Anyways – lige præcis denne friske old-school sportsvogns-kørestil passede alle de mandlige chauffører rigtigt godt, mens panderynkerne nok alene - til skade, kunne ses på de kære bedre halvdeles smukke ansigter. Det blev da også til et par kåde søde kvindelige passagerer-hvin i et par af de mest skarpe udfordrende sving, som turen i øvrigt også var så rig på.

Første færge gik til skønne Orø og dernæst den anden færge fra Orø til Holbæk. Turen fortsatte fra Holbæk op igennem det smukke underskønne Odsherred. Frodige fuldfede marker med det snart høstmodne korn stod smukt til den blå himmel og den grønne spredte vegetation – i vore åbne TR-biler ser vi jo ikke bare på det hele gennem tykke bilruder – nej, vi er med vore biler lige ”midt i det”, med alt hvad det indebærer og indeholder: Synsindtrykkene, duftene, lydene, temperaturen og de milde sommervinde osv. osv..

Lige med ét var hele kortegen i dejlige Høve Skov og linede behørigt op foran restaurant-klassikeren ”Strandlyst”, hvor en righoldig buffet blev sat til livs, og så lige et par af de dér underskønne iskolde fadbamser(eller var det kun én), som let røg lige néd i løgnhalsen, hvor vejstøvet således efterfølgende behørigt blev skyllet bort, så vi anderledes forfrisket kunne fortsætte ufortrødent til anden halvleg på dagen.

DSC_5538

I anden halvleg gik turen til sommer-inkarnationen Rørvig, hvor eftermiddagskaffen blev indtaget i grøftekanten, medens vi ventede på vor færgeafgang mod Hundested. Snart var færgen dér, og vi kom flot anvist samlet ombord - og fyldte tilnærmelsesvis den halve store færge. Det var et imponerende syn for guder med alle de TR-biler, som også gjorde et voldsomt positivt indtryk på alle passagerer på dækket. Den gode Lilo og Jan Lous lækre højglanspolerede 6´er stod helt op tæt til forreste bovport, og fik desværre en voldsom grim ætsende saltvandssø ind over kølerhjelmen – på Jans vegne var alle stort set grædefærdige over garage-timerne, der nu lå forude for Jan. Bortset fra denne ”forbrydelse” og fornærmelse mod TR-fuldblodslakken, var det i øvrigt kun en akavet koblingspedalvandring på én af bilerne, som gjorde knuder undervejs på turen – de dér TR-biler er sgu bare gjort af et godt stof – ikk´?

DSC_5634

Efter Hundested gik turen fluks mod Lynæs, så vi derfra over et par færge-omgange kunne komme videre med turens fjerde og sidste færge mod Kulhuse.

Vel ankommet til Kulhuse fløj vi nærmest ned gennem Jane og Povls hjemstavn Jægerspris, for at slutte ved turens udgangspunkt i Frederikssund – nemlig Prinsens Bro. Jane og Povl havde ifølge deltagene fejret adskillige triumfer på turen – særlig ruten og kørslen tog kegler, og ved dagens afsked udtrykte deltagerne deres taknemmelighed for oplevelsen, og alle lod forstå, at Jane og Povl forhåbentligt har vilje og overskud til en re-make af dagens 4-færgetur i 2016.

Tekst: Johannes

Billeder: Marianne

2 år siden

Så er det i denne weekend at det berømte Kas Kastner Cup (opkaldt efter den nu afdøde Triumph Racing ikon, Kas Kastner) køres i Portland USA - er du til Race med Triumph så er det her det sker 👌😎🏎 ... Se mereSe mindre
Se på facebook

2 år siden

Meine Lieblings-Rennstrecke, der Nürburgring. Foto von einer GLP. Meine erste Veranstaltung, war auf dem Nürburgring, bei einer GLP, mit einem Steyer-Puch, 1965. ... Se mereSe mindre
Se på facebook

2 år siden

This is an appeal to anyone in Aarhus area who can maybe help me with my engine. I have rebuilt carbs and also did a top end rebuild, I have simply got something wrong, the RPM on my TR6 is too high (1400 snd increases when hot) meaning no town driving as I risk overheating. I have exhausted my limit of knowledge and need help, I guess on timing and fuel (its a carb version with 175s) , so please see this as a call for help to anyone who can recommend some help or can help in the Aarhus area. My recent planned road trip to Germany I had to cancel and want some summer driving. Richard ... Se mereSe mindre
Se på facebook